Pridať recept

Tortový korpus zo 4 vajec: Základný recept na piškótové cesto

Tortový korpus zo 4 vajec: Základný recept na piškótové cesto
Zdroj: iStockphoto
1
porcia
65
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 ks
vajce
200 g
kryštálový cukor
6 PL
voda
6 PL
olej
200 g
polohrubá múka

postup

Klasika koľko vajec, toľko lyžíc múky a cukru funguje tiež. Ale, ak chcete pevnejší korpus, ktorý pekne drží tvar a ľahko sa krája na viacero plátov, vyskúšajte tento recept.

1.

Vajcia rozklepneme a oddelíme žĺtky od bielkov.

 
2.

Z bielkov vyšľaháme jemný sneh a po lyžiciach prišľaháme cukor, kým nezískame pevnejší lesklý sneh.

Pevný, lesklý sneh
Pevný, lesklý sneh
Zdroj: iStockphoto
3.

Do snehu potom zašľaháme po jednom žĺtky a striedavo po lyžiciach vodu a olej.

4.

Do snehového základu preosejeme múku, ktorú už len špachtľou zamiešame.

Piškótový korpus
Piškótový korpus
Zdroj: iStockphoto
5.

Cesto navrstvíme do tortovej formy (20 cm), ktorej dno sme vystlali papierom na pečenie a pečieme na 170ºC zhruba 50 minút, alebo kým do stredu zapichnutá špajľa nevyjde čistá.

TIP: Korpus môžeme upiecť aj v malom plechu 20x20 cm a neskôr rozrezať na dva tenšie pláty alebo upečieme jeden tenší plát na väčšom plechu (22x32 cm). Čas pečenia sa samozrejme prispôsobí hrúbke korpusu.

Piškótový korpus
Piškótový korpus
Zdroj: iStockphoto
6.

Korpus po obvode orežeme nožom, uvoľníme obruč, vyklopíme ho na mriežku a opatrene stiahneme papier na pečenie. Necháme úplne vychladnúť.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Moja babička robí s tortovým korpusom jednu zvláštnu vec a vždy je vynikajúci
Moja babička robí s tortovým korpusom jednu zvláštnu vec a vždy je vynikajúci
Piškótový korpus je jedným z tých koláčov, pri ktorých sa musíte striktne držať receptu. Pomery sú tu...
Video: Veľkonočný koláčik upečený v škrupinke
Rozmýšľate nad veľkonočnou výslužkou pre koledníkov? Prekvapte ich netradičným veľkonočným...
Piškótové cesto
Extra nadýchané piškótové cesto: Takto vždy krásne vyjde
Piškótové cesto je jedno z najľahších a najrýchlejších cukrárskych ciest. I jeho príprava má však svoje...
Oriešková torta z lieskovcov
Piškótový korpus 6x INAK
Nadýchaný piškótový korpus je základ každej dobrej torty, slávnostných rezov, chutnej rolády. Máte pocit,...
Šťavnaté bublaniny: 15 overených receptov na tie najlepšie (nielen) letné koláče
Šťavnaté bublaniny: 15 overených receptov na tie najlepšie (nielen) letné koláče
Keď chceme rýchlo upiecť chutný koláč, bublanina je jedným z najlepších riešení. Nadýchané cesto...
TOP
Veľkonočné suché pečivo
Ešte stíhate! Recepty na VEĽKONOČNÉ PEČIVO na jednom mieste, stačia vám tieto 4 základné cestá
Uľahčite si veľkonočné pečenie. Máme pre vás 4 základné cesta na veľkonočné drobné pečivo, z ktorého...