Pridať recept

Fantastické americké zemiaky

4
porcie
50
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
zemiaky
1 KL
mletá sladká paprika
1/2 KL
čierne korenie
1 KL
sušený cesnak
1 KL
soľ
1 KL
oregano
2 PL
jemný škrob alebo hladká múka
3 PL
olej

postup

Vynikajúca príloha alebo samostatná chrumkavá pochúťka.

1.

Zemiaky umyjeme a aj so šupkou pokrájame na mesiačiky. Takto ich namočíme na 20 až 30 minút do studenej vody.

TIP: vyberáme a následne krájame približne rovnako veľké zemiaky a mesiačiky, aby sa rovnomerne prepiekli za rovnaký čas.

 
2.

Rúru rozohrejeme na 200ºC.

3.

V miske spolu premiešame škrob (alebo hladkú múku) spolu s koreninami a soľou.

4.

Zemiaky osušíme v utierke, preložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie, pokvapkáme ich olejom a posypeme zmesou korenín. Rkami ich dobre premiešame primo na plechu a poukladáme vedľa seba šupkou na dol.

5.

Americké zemiaky pečieme zhruba 40 minút (200ºC).

Fantastické americké zemiaky
Fantastické americké zemiaky
Zdroj: iStockphoto
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Príprava zemiakových placiek
Zemiaky vám už nikdy nesčernejú! 9 geniálnych trikov, ktoré zaručia vždy perfektný výsledok, o týchto ste určite ešte nepočuli
Chystáte sa pripravovať placky, halušky či iné zemiakové pochúťky a chcete sa vyhnúť sčernaniu zemiakov? Tak...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...