Pridať recept

Medový krémeš trochu inak

ingrediencie

Cesto

480 g
hladká múka
190 g
práškový cukor
3 PL
med
90 g
maslo
2 ks
vajce
1 ks
žĺtok
1 ČL
sóda bikarbóna

Plnka:

800 ml
mlieko
2 balíčky
Zlatý klas
150 g
kryštálový cukor
1 ks
vanilkový cukor´
250 g
maslo

Šľahačka:

500 ml
smotana na šľahanie 33 % vychladená
1 PL
práškový cukor
1 ks
Smeta-fix Dr.Oetker

postup

Výborné mini medové krémeše:))

1.

Cesto: preosiatu múku, práškový cukor, med, vajcia, žĺtok, sódu bikarbónu spracujeme na hladké cesto. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 2-3 mm. Pomocou formičky vykrajujeme kolieska, priemer 7 cm. Kolieska kladieme na plech s papierom na pečenie s odstupom. Upečieme pri teplote 180°C cca 8 minút do zlatista. Necháme vychladnúť.

 
2.

Plnka: z mlieka, Zlatého klasu, cukru a vanilkového cukru uvaríme puding, ktorý necháme vychladnúť pod potravinárskou fóliou. Maslo izbovej teploty vyšľaháme, po častiach zašľaháme vychladnutý puding.

3.

Šľahačka: vychladenú šľahačkovú smotanu vyšľaháme s cukrom a smeta-fixom na hustú konzistenciu.

4.

Vychladnuté kolieska si rozdelíme na polovicu. Na spodné kolieska pomocou cukrárenského vrecka nanesieme pudingovú plnku, na ktorú tiež cukrárenským vreckom nanesieme šľahačku, prikryjeme druhým kolieskom. Odložíme do chladu, aby kolieska zmäkli. Povrch posypeme práškovým cukrom.

5.

Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Juhoslovanský krémeš
Juhoslovanský krémeš: Dokonalé splynutie orechového cesta a pudingového krému
Krémeše existujú v rôznych podobách. Tento je skutočne krásny a navyše v sebe ukrýva delikátny orechový korpus.
Fantastické medové rezy
Vianočná bleskovka, žiadne vaľkanie! Tento recept na medový krémeš priniesla kamarátka z Maďarska a nemá chybu!
Prinášame tradičný recept na medový krémeš priamo od našich južných susedov. Výborný koláč, ktorý...
Jablkovo-orechový krémeš z lístkového cesta
Ohromný jablkovo-orechový krémeš z lístkového cesta, oveľa lepší ako klasický! VIDEORECEPT
Výborný jablkovo-orechový krémeš, ktorý schová do vrecka aj ten tradičný.
TOP 10 krémových zákuskov
TOP 10 krémových zákuskov (nielen) na blížiace sa sviatky
Vybrali sme desať najlepších dezertov za posledný mesiac, ktoré vás celkom určite inšpirujú a nadchnú.
11 receptov na KRÁĽOVSKÉ vianočné zákusky, úžasne krémové a extra šťavnaté!
11 receptov na KRÁĽOVSKÉ vianočné zákusky, úžasne krémové a extra šťavnaté!
Tieto klasiky prosto patria k Vianociam. Tu nájdete podrobné recepty na neodolateľné sviatočné zákusky.