Pridať recept

Višňové rezy

ingrediencie

4 ks
vajce
250 g
jemný kryštálový cukor (krupicový)
150 ml
vlažná voda
150 ml
rastlinný olej
250 g
polohrubá múka
1/2 balíček
kypriaci prášok do pečiva

Plnka:

700 ml
višňový kompót
1 ks
Zlatý klas prášok
1 PL
hladká múka
250 g
maslo
200 g
práškový cukor

Poleva:

250 g
biela čokoláda
50 g
Cera

postup

Svieže višňové rezy len tak, ku kávičke, či na pohostenie:))

1.

Korpus: elektrickým šľahačom vymiešame žĺtky s cukrom, postupne prilievame vlažnú vodu, jemne zamiešame preosiatu múku s práškom do pečiva, po troche olej a vareškou zamiešame vyšľahaný sneh z bielkov. Rozotrieme na plech s papierom na pečenie. Rozmer 30x40 cm. Upečieme pri teplote 180°C 15-20 minút. Necháme vychladnúť, papier odstránime.

 
2.

Plnka: višne scedíme, odkôstkujeme. Zo 400 ml šťavy, Zlatého klasu a múky uvaríme puding, ktorý necháme vychladnúť. Ak nie je dosť šťavy, dolejeme vodu. Višne popučíme ponorným mixérom a zašľaháme do pudingu.

3.

Maslo izbovej teploty vyšľaháme s práškovým cukrom a po lyžiciach zašľaháme vychladnutý puding s višňami. Všetky ingrediencie by mali mať približne rovnakú teplotu, aby sa plnka nezrazila. Plnku rovnomerne rozotrieme po celom povrchu. Povrch polejeme bielou čokoládovou polevou a odložíme do chladu. Horúcim zúbkovým nožom pokrájame na rezy.

4.

Poleva: vo vodnom kúpeli rozpustíme v miske za stáleho miešania na kocky polámanú bielu čokoládu s cerou.

5.

Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať