Pridať recept

Nepečené arašidové rezy: Vhodné aj do keto diéty

ingrediencie

170 g
maslo
170 g
arašidové maslo
50 g
stévia prášok
1 KL
vanilkový extrakt
180 g
mandľová múka

Poleva

2 PL
maslo
100 g
tmavá čokoláda

postup

Jednoduchý dezert, ktorý chutí presne ako populárna čoko-arašidová maškrta v oranžovom obale.

1.

Malý plech (20x20 cm) vystelieme papierom na pečenie.

TIP: aby papier dobre držal aj po stranách plechu, zľahka ho pokvapkáme alebo postriekame vodou, následne ju vyžmýkame a papier nedobudene perfektnú flexibilitu.

 
2.

Maslo a arašidové maslo necháme rozpustiť v rajnici na miernom plameni.

3.

Do maslovej zmesi potom primiešame vanilkový extrakt, stéviu, mandľovú múku a vzniknutú tuhú zmes utlačíme dlaňami do pripraveného plechu.

TIP: aby boli rezy pekne rovné, môžeme na vrch položiť papier na pečenie a nerovnosti od dlaní zarovnať napríklad pohárom s hladkým dnom.  

4.

Potom plech vložíme do chladničky a z masla a čokolády vymiešame tekutú polevu nad vodným kúpeľom.

5.

Čokoládovú polevu rozlejeme na orechový základ, rovnomerne rozotrieme a plech vrátime do chladu na asi hodinu, kým čokoláda nestuhne.

6.

Nepečený dezert pokrájame na štvorcové rezy a môžeme servírovať.

7.

Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať