Pridať recept

Pomaly pečené hovädzie rebrá

ingrediencie

1,2 kg
hovädzie rebrá

Na ochutenie

3 PL
olej
2 PL
trstinový cukor
1 KL
soľ
1/2 KL
mleté čierne korenie
1 KL
sušený cesnak
1 KL
sušené oregáno
1 KL
údená paprika
podľa chuti
čili (nemusí byť)

Omáčka

1 PL
med
1 PL
olej
1 PL
kremžská horčica
1 PL
čili omáčka al. ostrý kečup

postup

Pochúťka, ktorá úspešne konkuruje grilovanej verzii.

1.

Oddelené rebrá umyjeme, osušíme poukladáme do pekáča.

 
2.

Rebrá pokvapkáme olejom a rukami rozotrieme tuk po jednotlivých kúskoch.

3.

V miske spolu premiešame cukor a koreniny: soľ, čierne korenie, oregano, cesnak, papriku a podľa chuti pridáme aj čili – mleté alebo vločky.

4.

Všetko spolu rukami premiešame priamo v pekáči, prípadne pridáme ešte trochu oleja, ochutené mäso prekryjeme pokrievkou alebo alobalom a uložíme do chladničky na 2 hodiny.

5.

Neskôr rúru rozohrejeme na 130°C, rebrá poukladáme vedľa seba a zakryté (alobal, vrchnák pekáča) ich dáme piecť na 3 až 3,5 hodiny.

6.

Keď sa mäso oddeľuje od kosti a takmer rozpadáva, zložíme prekrytie, mäso potrieme omáčkou z medu, horčice, oleja a čili a vrátime do rúry pod gril na cca 8 až 10 minút.

7.

Pomaly pečené rebrá podávame so šalátom či nakladanou zeleninou a čerstvým pečivom.

8.

Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať