Pridať recept

Zapekané zemiaky s mletým mäsom, VIDEORECEPT

ingrediencie

1 kg
zemiaky
700 g
hovädzie mäso mleté
3 ks
rajčina
2 PL
pretlak
1 ks
šalotka alebo cibuľa
3 strúčiky
cesnaku
syr na zapekenie

postup vo videu vyššie

Jednoduché zapekané zemiaky s mletým hovädzím mäsom. Pridať môžete aj viac zeleniny, my máme radšej túto jednoduchšiu verziu a k tomu čerstvý zeleninový šalát. Presný postup nájdete vo videu (zdroj: Veronika Palarcová)

1.

Zemiaky očistíme a nakrájame na plátky.

 
2.

Na panvicu dáme olej a opečieme nakrájanú šalotku. Pridáme mleté hovädzie mäso a restujeme.

3.

Po chvíľke pridáme paradajkový pretlak, nakrájané paradajky, ktorých zbavíme šupky a dve lyžice pretlaku.

4.

Pridáme soľ, mleté čierne korenie, podlejeme trochou vody a dusíme 12 minút. Ak je potrebné, vodu prilievame aby bolo mäsko šťavnaté a pustilo šťavu aj na zemiaky.

5.

Do zapekacej misy začneme ukladať: osolené zemiaky, na to polovicu mäsovej zmesi, na mäso zemiaky, druhú polovicu zmesi a na vrch zemiaky. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov približne na 50 minút. Dĺžka pečenia závisí od zemiakov.

6.

10 minút pred dokončením vyberieme z rúry, na vrch pridáme syr a dáme zapiecť. Dobrú chuť.

Zapekané zemiaky s mletým mäsom, VIDEORECEPT
Zapekané zemiaky s mletým mäsom, VIDEORECEPT
Zdroj: Veronika Palarcová
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Príprava zemiakových placiek
Zemiaky vám už nikdy nesčernejú! 9 geniálnych trikov, ktoré zaručia vždy perfektný výsledok, o týchto ste určite ešte nepočuli
Chystáte sa pripravovať placky, halušky či iné zemiakové pochúťky a chcete sa vyhnúť sčernaniu zemiakov? Tak...
Zapekaný kastról
Máme pre vás recept na ZAPEKANÝ KASTRÓL a iné perfektné nápady na nové jedlá zo zvyškov z Vianoc
Pred Vianocami ľudia vo veľkom nakupujú a vianočné menu vystačí pre pol armády. Zvyšky by ste však nikdy...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
TOP
Zapekané zemiaky s bylinakmi a chedarom
Zapekané zemiaky, aké tu ešte neboli! Zbierka fantastických receptov na zapekané zemiaky, po ktorých si oblížete všetky prsty, takmer bez práce
Neviete, čo dnes uvariť? Už hľadať nemusíte! Máme pre vás perfektné recepty, z ktorých si vyberie každý...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...