Pridať recept

Hovädzie mäso na šťave, VIDEORECEPT

ingrediencie

1,5 kg
hovädzia nožina (predné)
2 ks
cibuľa
2 dl
voda na doliatie
3 ks
bobkový list
10 ks
celého čierneho korenia
2 KL
mletá rasca
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie

Na zápražku

50 ml
olej
4 PL
hladká múka
2 PL
mletá červená paprika
300 ml
voda

Na prílohu

500 g
Orzo/Slovenská ryža
300 g
hrášok mrazený
2 ks
kápia na kocky
1 liter
voda
soľ, olej

postup vo videu vyššie

Výborné jedlo, ktoré patrí už roky medzi naše obľúbené. Jeho príprava je velmi jednoduchá a výsledok neuveritelne chutný. Je to skvelý obed, alebo večera. Prílohu si už každý môže urobiť podla chuti🙂

1.

Na oleji si zosklovatíme cibulu. Dáme k nej mäso, osolíme, pridáme 1/2dl vody a zakryté necháme dusit kým si pustí všetok svojej štavy. Potom zalejeme s 2 litrami vody, pridáme bobkové listy, celé čierne korenie, mletú rascu a soľ podla potreby.Celé necháme variť kým mäso nezmäkne. Ak máte kuchtu, treba to dať do nej, tam sa vám to za 30 minút uvarí🙂

 
2.

Keď už je mäso viditelne dosť mäkké, si spravíme zápražku. Na oleji upražíme múku, nasledne pridame mletu papriku. Zápražku zalejeme 3dl vodou, rozmiesame a vylejeme do mäsa. Pridáme podla chuti mleté čierne korenie a takto spolu to pomaly povaríme ešte 20 minút. Za ten čas sa varením vytratí tá typická chuť zápražky a nakoniec zostane len výborná chut👍

3.

Ako prílohu som zvolila slovenskú ryžu / Orzo🙂Na oleji som ju popiekla, zaliala 1 litrom vody, pridala mrazený hrášok, na kocky pokrájané 2 kápie a sol podla potreby. Nakoniec zakryté varila, kým ryža nevsiakla všetkú vodu.

4.

Jedlo chutí naozaj úžasne🙂Je to jedno z našich najobľúbenejších jedál z hovädzieho mäsa. Ako prílohu si môže každý urobiť čo chce, či už klasickú ryžu, pyré, knedlu alebo cestoviny. Je to len na vás😉Prajem dobrú chuť !

Hovädzie mäso na šťave, VIDEORECEPT
Hovädzie mäso na šťave, VIDEORECEPT
Zdroj: Cesminaz
5.

Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu: cesminazuenal.blogspot.com

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
vo.key
3.5.2022 13:04 | |
+2 -12
Ďalšia nechuttnosť plávajúca v kope oleja... To je prznenie skvelého hovädzieho. Namiesto povedzme fantastického guláša, alebo pomaly varerenej/pečenej hrude na burgery, alebo nakladaného pastrami...
Cesminaz
6.5.2022 03:59 | |
+8 -2
Toto pláva jedine ak tak v kope šťavy🙂 A mimochodom, je tu tisíc iných jedál s hovädzím mäsom z ktorých si môže každý jeden podla svojej chuti vybrať a uvariť.Keď my máme chuť na mäso na šťave, tak nebudem variť predsa guláš, alebo robiť hamburger, či pečenú hruď ako to tu spomínate. To sú celkom iné jedlá.A ani jedno jedlo ktoré moja rodina lúbi a ktoré jej uvarím, nepovažujem za prznenie👍 Prznenie je , keď sa jedlo zbytočne vyhadzuje, a nie keď s chuťou zasýti rodinu👍 Pekný deň a vdaka za pozastavenie.
Viliam26
7.5.2022 13:23 | |
+5 -4
vo.key??? Nepíš tu naschvál svoje neopodstatnené kecy! Recept je výborný ,robím podobne ,len namiesto oleja používam 1:1 diviačiu mastičku a Gí maslo !
Podobné články
TOP
Langoše z kyslej smotany - vynikajúce, FOTORECEPT
Vďaka TAJNEJ prísade sa už nikdy nepripália! Toto je najvyhľadávanejší recept na langoše, mäkké aj na druhý deň a vôbec nie sú mastné
Langoše mäkké ako vatička a z toho najlepšieho cesta z chladničky! Prezradíme vám šikovný trik, vďaka...
Urobte to ešte predtým, ako dáte mäso na gril. Bude chrumkavé a šťavnaté
Urobte to ešte predtým, ako dáte mäso na gril. Bude chrumkavé a šťavnaté
Ako pripraviť dokonalé grilované mäso? Takto bude zvonka chrumkavé a zvnútra krásne šťavnaté.
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Odporúčania týkajúce sa oplachovania ryže pred varením sa najčastejšie uvádzajú v kulinárskom kontexte...
Čo je zdravšie: vajcia uvarené natvrdo alebo namäkko? Existuje iba jedna správna odpoveď
Čo je zdravšie: vajcia uvarené natvrdo alebo namäkko? Existuje iba jedna správna odpoveď
Vajíčka sú bohaté na bielkoviny a množstvo živín a sú aj chutné. Okrem toho sa dajú podávať na množstvo...
Nedeľné špeciality z hovädzieho mäsa: Vďaka tajnej prísade je mäso mäkké a zamatovo jemné, skutočne funguje
Nedeľné špeciality z hovädzieho mäsa: Vďaka tajnej prísade je mäso mäkké a zamatovo jemné, skutočne funguje a to na všetky druhy + recepty
Hovädzie mäso síce nepatrí k najlacnejším druhom mäsa, ale u našincov je veľmi obľúbené. Pripravujeme...
Vývar s touto prísadou už nie je zdravý. Väčšina ju do polievky aj tak pridáva
Vývar s touto prísadou už nie je zdravý. Väčšina ju do polievky aj tak pridáva
Vývar patrí medzi najobľúbenejšie polievky a väčšina z nás si bez neho nevie nedeľný obed ani len...