Pridať recept

Parené buchty

ingrediencie

Cesto

500 g
polohrubá múka
400 ml
mlieko (vlažné)
2 PL
kryštálový cukor
1 ks
droždie 42g
1 štipka
soľ

Plnka

jahody
maliny
kryštálový cukor

postup

Sladký obed pre malých aj veľkých.

1.

V troche vlažného mlieka rozdrobíme droždie, pridáme lyžičku cukru a na teplom mieste necháme napučať kvások.

 
2.

V miske zmiešame múku, štipku soli a kvások. Rukami vypracujeme cesto, do ktorého postupne priemiešavame zvyšné vlažné mlieko. Cesto miesime pokiaľ sa neodliepa.

3.

Hotové vytvarujeme do bochníka, prikryjeme utierkou a na teplom mieste necháme kysnúť minimálne 1 hodinu.

4.

Plnka: My ich vždy striedame a dnes sme plnili jahodovo-malinovou plnkou. Jahody a maliny pridáme do misky, pridáme cukor podľa chuti a trošku roztlačíme vidličkou. Necháme väčšie kúsky.

5.

Nakysnuté cesto preložíme na pomúčenú dosku a rozvaľkáme na hrúbku cca 1 cm.

6.

Cesto rozkrájame na menšie štvorčeky. Štvorček vezmeme do dlane a do stredu pridáme plnku. Cesto uzavrieme z každej strany a vytvarujeme do buchty.

7.

Hotové ukladáme na dosku, prikryjeme ich čistou suchou utierkou a necháme podkysnúť ešte 10 minút.

8.

Buchty paríme cca 10 minút a podávame s rozpusteným maslom, práškovým cukrom a kakaom. Dobrú chuť.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Kysnuté buchty s vanilkovou omáčkou
Sladké letné prekvapenie ako od babičky – pripravte si parené buchty
Prázdniny u babičky sa vždy spájali s našimi tradičnými obľúbenými dobrotami. Na tanieri nikdy nemohli...
Chuty na pare
Parené buchty 15x inak: Krehké a krásne nadýchané ako vatička, zbierka najlepších rodinných receptov!
Výborné recepty na domáce parené buchty, ktoré sa hodia na piatkový bezmäsitý obed, ale aj ako sladká bodka...
TOP
Ikona rakúskych zjazdoviek: Čím sa Germknödel líši od našich parených buchiet?
Ikona rakúskych zjazdoviek: Čím sa Germknödel líši od našich parených buchiet?
Pozná ho azda každý milovník alpských zjazdoviek. Tradičná rakúska knedľa Germknödel zasýti každého...