Pridať recept

Rýchla karamelová torta s praženými orieškami: Hotová do hodinky

Rýchla karamelová torta s praženými orieškami
Zdroj: Profimedia
12
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Korpus

6 ks
vajce
6 PL
kryštálový cukor
3 PL
olej
3 PL
voda
5 PL
hladká múka
2 PL
kakao
1 KL
kypriaci prášok
1 štipka
soľ

Krém

1 konzerva
karamelizované kondezované mlieko (397 g)
200 g
zmäknuté maslo

Na vrch

200 g
orechy podľa chuti (vlašské, lieskovce, mandle)
podľa chuti
soľ

postup

Perfektná pochúťka pre nečakanú návštevu či rýchle uspokojenie chute na sladké. 

1.

Korpus: celé vajcia vyšľaháme v stredne veľkej miske spolu s cukrom do peny. Prilejeme olej, vodu a všetko spolu premiešame.

 
2.

Potom do misky preosejeme múku, kypriaci prášok, soľ a kakao. Vymiešame hladké cesto, ktoré nalejeme a zarovnáme do tortovej formy (25 cm), ktorej dno sme vystlali papierom na pečenie.

3.

Korpus pečieme na 175°C zhruba 25 minút.

4.

Oriešky: orechy nasekáme na drobno, na suchej panvici ich opražíme do zlato-hneda a môžeme ich zľahka posoliť, aby príjemne kontrastovali so sladkou chuťou krému. Presypeme ich na tanier, aby rýchlejšie vychladli.

5.

Krém: karamelizované salko vyšľaháme do krémova a postupne doň prišľaháme zmäknuté maslo. Hotovo!

TIP: ak nemáme po ruke karamelové salko, môžeme ho pripraviť z klasického sladeného kondenzovaného mlieka. Plechovku vložíme do hrnca, zalejeme vodou, privedieme k varu, hrniec prikryjeme pokrievkou a necháme variť na miernom ohni 3 hodiny

6.

Vyskladanie torty: vychladnutý korpus rozrežeme na dva kruhové pláty. Prvý položíme na podnos a potrieme ho polovicou krému, priložíme druhým kakaovým korpusom, na ktorý rozotrieme zvyšok krému a vrch torty posypeme vychladnutými orieškami.

7.

Karamelovú tortu môžeme podávať okamžite alebo ju nechať trošku zatuhnúť v chladničke.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať