Pridať recept

Nečakaná veľkonočná návšteva? Super rýchly dezert z vecí, čo nájdete doma

ingrediencie

Na dezert

100 g
čokoláda
70 g
rastlinná alternatíva masla
2 ks
vajcia
30 g
múka
35 g
cukor

Na ozdobu

práškový cukor
ľubovoľné ovocie

postup

1.

Na začiatok si pripravíme všetky potrebné suroviny.

Suroviny
Suroviny
Zdroj: Rama
 
2.

Vymastíme si formičky na pečenie a posypeme ich múkou, aby sa nám koláčiky po upečení ľahšie vyklápali.

vymastenie formiciek
vymastenie formiciek
Zdroj: Rama
3.

Vo vodnom kúpeli roztopíme približne 3/4 pripravenej čokolády spolu s Rama 100% rastlinnou alternatívou masla.

vodny kupel
vodny kupel
Zdroj: Rama
4.

V samostatnej miske vymiešame žĺtka spolu s vanilkovým cukrom a múkou. V ďalšej miske vyšľaháme z bielkov tuhý sneh.

Miesanie surovin
Miesanie surovin
Zdroj: Rama
5.

Obsahy misiek spojíme a opatrne spolu premiešame do hladkej zmesi.

6.

Zmes vlejeme do formičiek, vložíme do každej kocku čokolády a pečieme približne 7-12 minút pri 200 °C. 

plnenie formicky
plnenie formicky
Zdroj: Rama
7.

Po upečení necháme vychladnúť a preklopíme na tanier. Posypeme práškovým cukrom, ozdobíme ovocím a podávame. 

Lávový čoko koláčik
Lávový čoko koláčik
Zdroj: Rama
8.

Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
3 neodolateľné koláčové splynutia jabĺčok a orechov
Jablká a oriešky v 3 neodolateľných koláčoch
Jeseň ponúka tisícky inšpirácií na jablkové koláče.
Metrový koláč
Ako upiecť ten najlepší metrový koláč
Ďalšia krémová klasika nielen na sviatočný stôl.
Univerzálna zmes na sladké pečenie
Trvanlivá zmes na sladké pečenie: S ňou budú vaše lievance či sušienky hotové raz-dva!
Príprava všestranne použiteľnej zmesi trvá len pár minút, ušetrí vám čas i peniaze. Znie to neuveriteľne,...
Nepečený čoko koláč
Jednoduchý čoko koláč len zo 4 ingrediencií
Tento koláčik je fantastický. Budete potrebovať len sušienky, čokoládu, kokosový olej a mlieko. Navyše sa...
Pani Walewska
Kráľovná všetkých chutí! Pani Walewska: Výnimočne krehký dezert, ktorý sa rozplýva na jazyku
Výnimočný dezert na bežné dni, ale vďaka efektnému vrstveniu vhodný aj na veľké oslavy.