Pridať recept

Bravčová krkovička so šalátom z koreňovej zeleniny, jabĺk a orechov

Bravčová krkovička so šalátom z koreňovej zeleniny, jabĺk a orechov
Zdroj: Vojto Artz/Dušan Křístek

ingrediencie

600 g
bravčová krkovička
soľ
čierne korenie čerstvo namleté
olivový olej
čerstvý tymián
50 g
maslo

Šalát

4 ks
mrkva
1/2 ks
zeler
80 g
biele hrozno
2 ks
stonkový zeler (1 stonka)
1 ks
jablko
60 g
vlašské orechy
4 PL
majonéza
4 PL
biely jogurt
1 ks
citrón (šťava)
20 g
cukor

postup

Šťavnaté mäsko podávané na šaláte zo zeleniny, jabĺčok a orechov. Výborná kombinácia!

1.

Krkovičku očistíme a nakrájame na kocky s hmotnosťou 50 g a zľahka potrieme olejom a osolíme, okoreníme. Kocky opečieme na malom množstve olivového oleja dozlatista, potom pridáme maslo s pokrájanými lístkami čerstvého tymianu. Vplyvom teploty sa maslo spení a krásne zavonia.

 
2.

Lyžicou prelievame voňavým maslom kocky krkovičky a servírujeme.

3.

Mrkvu, zeler a stopkový zeler olúpeme a umyjeme. Jablká umyjeme, rozkrojíme a vykrojíme jadrovník. Takto pripravené jablká nakrájame na mesiačiky a vložíme do misky s citrónovou šťavou. Pôsobením citróna rezy jabĺk nezmenia farbu.

4.

Mrkvu a buľvu zeleru nakrájame na jemné, dlhé rezančeky, tzv. julienne. Stopkový zeler nakrájame na šikmé jemné plátky, asi 2 mm hrubé. Hrozno umyjeme a jednotlivé bobule pozdĺžne prekrojíme.

5.

Časť jabĺk a hrozna si dáme nabok. Zvyšné suroviny vložíme do väčšej nádoby, pridáme majonézu, jogurt, soľ, cukor, mleté čierne korenie a zľahka šalát premiešame, iba obracaním. Až po 10 minútach sa cukor riadne rozpustí, šalát ochutnáme a dochutíme. Hotový šalát uložíme dobre vychladíme.

6.

Na vidličku namotáme skrutkovitým pohybom pripravený šalát. Na tanieri tak vytvoríme tri tvary a na každý z nich položíme kocku opečenej krkovičky. Kocky ochutíme čerstvo mletým čiernym korením a morskou soľou. Jedlo doplníme hroznom, marinovaným jablkom a vlašským orechom.

7.

Viac chutných receptov a inšpirácii nájdete na https://cookingshow.sk/

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Šalátová misa
5 krokov k dobrému šalátu: Takto na čerstvú zeleninu presvedčíte deti i manžela
S týmito tipmi bude váš šalát dokonale vybalansovaný a zachutí aj najväčším odporcom čerstvej zeleniny.
Krkovička na nedeľu 5x inak
Nedeľná krkovička na 5 spôsobov
Rozmýšľate, čo urobiť s pekným rezom krkovičky?
Šťavnatá krkovička v najobľúbenejších receptoch. Bohatý výber a vždy perfektná chuť!
Šťavnatá krkovička v najobľúbenejších receptoch. Bohatý výber a vždy perfektná chuť!
Chutné, šťavnaté a mimoriadne obľúbené recepty z milovanej krkovičky.
Pečená krkovička na víne
Šťavnatá porcia pre labužníkov: Bravčová krkovička na víne
Výborný recept na bravčovú krkovičku na víne.
Vylepšené zeleninové šaláty ako hlavné jedlo: Takto si ich zamiluje celá rodina
Zeleninové šaláty ako hlavné jedlá obľubujú skôr ženy. Pre deti sú menej lákavé a muži majú pocit,...