Pridať recept

Syrovo-pórové poača / Poğaça, FOTORECEPT

ingrediencie

Cesto

1 kg
hladká múka
4,5 dl
mlieko
2 ks
čerstvý vaječný bielok
1,5 dl
olej
2 PL
cukor
1,5 PL
soľ
1 dl
biely jogurt
42 g
droždie

Plnka

2 ks
pór
200 g
Syr v slanom náleve
soľ

Na potretie

2 ks
čerstvý vaječný žĺtok

Na posyp

černuška
sezam

postup

Poača patrí medzi najčastejšie a najobľúbenejšie pečivo v tureckej kuchyni. Ak obľubujete pór, tak určite vyskúšajte túto skvelú kombináciu póru a syra v jemnom kysnutom slanom ceste👍

1.

V miske najprv premiešame múku, soľ a cukor. Následne pridáme v 3 dl mlieka napučané droždie, olej, bielky, jogurt a vypracujeme polomäkké, jemné cesto, ktoré sa už oddeľuje od misky. Tých zvyšných cca 1,5 dl mlieka pridávame postupne pri vypracúvaní cesta👍 Nakoniec pomocou trochy múky cesto krátko vymiesime do tvaru bochníka a zakryté necháme 1 hodinu kysnúť.

Syrovo-pórové poača / Poğaça
Syrovo-pórové poača / Poğaça
Zdroj: Cesminaz
 
2.

Pór umyjeme, pokrájame a na troche oleja udusíme do mäkka. Pravdaže ho aj osolíme.

Syrovo-pórové poača / Poğaça
Syrovo-pórové poača / Poğaça
Zdroj: Cesminaz
3.

Nakysnuté cesto pokrájame na 20 rovnakých kúskov. Každé cesto ešte raz vymiesime do bochníčka a zakryté ich necháme zo 20 minút trochu podkysnúť.

Syrovo-pórové poača / Poğaça
Syrovo-pórové poača / Poğaça
Zdroj: Cesminaz
4.

Do vychladnutého póru nadrobíme náš syr a premiešame. Ja používam turecký krémový syr, alebo ten drobivejší syr v slanom náleve🙂 Ale kľudne môžete použiť aj grécky syr, alebo fetu, alebo aj bryndzu👍 Kombinácia pór a bryndza je naozaj tiež fantastická!

Syrovo-pórové poača / Poğaça
Syrovo-pórové poača / Poğaça
Zdroj: Cesminaz
5.

Podkysnuté bochníčky vyvaľkáme na menší kruh, dáme do stredu bohato plnku a cesto uzavrieme👍 Okraje len trocha zľahka postláčame.

Syrovo-pórové poača / Poğaça
Syrovo-pórové poača / Poğaça
Zdroj: Cesminaz
6.

Poača uložíme na plech s papierom a natrieme žĺtkom, ktoré sme pomiešali s pár kvapkami vody. Posypeme vrch černuškou (čiernou rascou) a sezamom a dáme ihneď piecť do rúry na 190 °C cca 20 minút. Treba si to radšej sledovať, keďže každá rúra pečie trocha inak👍

Syrovo-pórové poača / Poğaça
Syrovo-pórové poača / Poğaça
Zdroj: Cesminaz
7.

Tu sú už voňavé, krásne upečené poača🤩 Sú ľahučké a mäkké😊 Plnka fajnová, veľmi chutná a černuška dáva pečivku tú pravú tureckú príchuť🙂

Syrovo-pórové poača / Poğaça
Syrovo-pórové poača / Poğaça
Zdroj: Cesminaz
8.

Poača sú výborné takto samotné, ale aj s polievkou sú veľmi dobré👍 Prajem dobrú chuť !

Syrovo-pórové poača / Poğaça
Syrovo-pórové poača / Poğaça
Zdroj: Cesminaz
9.

Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu: cesminazuenal.blogspot.com

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Cesnakovo – šunkové rolky
Cesnakovo – šunkové rolky: Zmiznú skôr, ako stihnú vychladnúť
Kysnuté cesto potreté nátierkou z masla, čerstvej pažítky a voňavého cesnaku zrolované spolu so šunkou a syrom.
Vianočné dobroty z kysnutého cesta
Vianočné dobroty z kysnutého cesta: Osvedčené recepty na sviatočné pečivo
Zavoňajú, potešia a zasýtia. Kysnuté pochúťky na sviatočný stôl.
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
A čo vy? Ochutnávate surové cesto počas vianočného pečenia? Toto je dôvod, prečo by ste tak už nemali robiť!
Trojkráľový koláč
Ospevuje ho celá rodina: Trojkráľový koláč, kto nájde TOTO, bude celý rok zdravý a spokojný! Chutí fantasticky a má naozaj málo kalórií
Sviatočné obdobie s množstvom pokušení bohatých na tuk a cukor je za nami. Teraz nás ešte čaká ďalšia...
Známy reťazec sťahuje z predaja obľúbený výrobok: V pečive našli cudzí predmet!, ilustračná fotografia
Známy reťazec sťahuje z predaja obľúbený výrobok: V pečive našli cudzí predmet!
Tento obľúbený výrobok môže byť nebezpečný! Známy reťazec informoval o stiahnutí jedného zo svojich...
Syry
Nie je to Francúzsko ani Švajčiarsko: Táto krajina je najšialenejšia na svete, čo sa týka syrov
Milovníci syra zbystrite pozornosť: Spoločnosť Mintel, ktorá sa zaoberá prieskumom verejnej mienky, zistila,...