Pridať recept

Plnené kuracie prsia so špenátom, syrom a slaninkou

Plnené kuracie prsia so špenátom, syrom a slaninkou
Zdroj: Veronika36

ingrediencie

4 ks
kuracie prsia
20 dkg
špenát
2 strúčiky
cesnaku
2 PL
tatárska omáčka
8 plátkov
slanina alebo prosciutto
8 plátkov
šunka
nastrúhaný tvrdý syr (eidam alebo parmezán)
soľ, mleté čierne korenie, olej

postup

Šťavnaté kuracie prsia plnené najchutnejšou kombináciou. Teda aspoň pre mňa :)

1.

Kuracie prsia očistíme a každý kúsok prerežeme pozdĺžne na polovicu. Naklepeme, osolíme a okoreníme z každej strany.

 
2.

Každý kúsok potrieme tatárskou omáčkou, položíme naň plátok šunky. Dáme lyžicu rozmrazeného špenátu, hŕstku nastrúhaného syra a pretlačený cesnak podľa chuti. Zavinieme do rolky a obmotáme slaninkou. Ak je potrebné, kuracie prsia spojíme špáradlom, aby plnka nevyšla.

3.

Na panvici rozohrejeme olej a kúsky prudko opečieme z každej strany aby sa mäso zatiahlo.

4.

Opečené kúsky preložíme na pekáč, podlejeme troškou vody a dáme dopiecť do rúry približne na 12-15 minút na 130 stupňov.

5.

Vyberieme špáradlá, prekrojíme a môžeme podávať. Dnes som k mäsu pripravila pučené zemiaky so slaninkou a pórom. Dobrú chuť!

Plnené kuracie prsia so špenátom, syrom a slaninkou
Plnené kuracie prsia so špenátom, syrom a slaninkou
Zdroj: Veronika36
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Špenát a vajíčko
Privítajte jar s 10 špenátovými delikatesami
Desať inšpirácií na špenátové pochúťky, ktorým skrátka neodoláte.
Špenát je super! Zelená nátierka pre vaše zdravie
Špenát vykupujem na trhoch vo veľkom. Čerstvé listy chrúmem k polievkam, k obedu len tak. Tuhá a krásna...
Root vegetables
Viete, ktorú zeleninu by ste mali mať počas leta doma? Pozrite sa, či máte aspoň jednu!
Lokálnu zelenina je zdravá, dokonale čerstvá a nemusí sa dovážať. Viete ktorých päť superpotravín v lete...
Prečo je špenát dokonalým prostriedkom na chudnutie
Prečo je špenát dokonalým prostriedkom na chudnutie
Keď ide o špenát, je čas zahryznúť sa doňho! Nielen preto, že jeho listy posilňujú naše kosti, ale aj preto,...
Holandský rezeň
Mleté mäso, vajce, syr a chutnejšie rezne ste nejedli! Zabudnite na klasické rezne a pripravte si HOLANDSKÉ, sú rýchle, šťavnaté a vôbec nie mastné
Jednoduché, mäkké a úžasne šťavnaté! Vymeňte obľúbenú klasiku a nebudete ľutovať, rozplývajú sa na jazyku.
TOP
Záhada okolo pôvodu slávneho viedenského rezňa: Rakúsku gastronomickú ikonu zrejme vymysleli starobylí Rimania
Záhada okolo pôvodu slávneho viedenského rezňa: Rakúsku gastronomickú ikonu zrejme vymysleli starobylí Rimania
Jeho vôňa mnohým pripomína klasický nedeľný obed a bez neho sa nezaobíde azda žiadna významná rodinná...