Pridať recept

Pečené jablká: teplý dezert na zimu, FOTORECEPT

4
porcie
35
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 ks
jablko
100 g
sušené marhule
100 g
mandle bez šupky
100 g
hnedý cukor
1 ks
vajce
kyslá smotana

postup

Zima je ako stvorená na prípravu horúcich dezertov. Keď vtedy zacítime vôňu pečúcich sa jabĺk, cítime tú pravú pohodu a pocit domova. Tento dezert je veľmi jednoduchý a zvládnete ho pripraviť aj s deťmi.

1.

Z jabĺk vyrežte stredky, vďaka čomu sa vám vytvorí otvor. Na dno pekáča dajte mastný papier a rozložte na neho ovocie.

Teplý dezert na zimu - pečené jablká
Teplý dezert na zimu - pečené jablká
Zdroj: AlisonH
 
2.

Do sekáčika vložte sušené marhule a mandle. Spustite ho a pomeľte na hustú kašu. Tip: Použite sekané mandle alebo mandľové lupienky, aby sa vám jednoduchšie rozsekali.

Teplý dezert na zimu - pečené jablká
Teplý dezert na zimu - pečené jablká
Zdroj: AlisonH
3.

Do sekáčika pridajte cukor a vajce.

Teplý dezert na zimu - pečené jablká
Teplý dezert na zimu - pečené jablká
Zdroj: AlisonH
4.

Opäť ho spustite a vytvorte takúto hustú zmes, ktorou budete plniť jablká.

Teplý dezert na zimu - pečené jablká
Teplý dezert na zimu - pečené jablká
Zdroj: AlisonH
5.

Do stredkov vydlabaného ovocia natlačte pomocou prstu plnku. Keď sa vám nejaká zvýši, vytvarujte z nej placku a dajte ju piecť.

Teplý dezert na zimu - pečené jablká
Teplý dezert na zimu - pečené jablká
Zdroj: AlisonH
6.

Jablká pečte na 200 stupňov, pokiaľ nemajú pekne hnedú farbu.

Teplý dezert na zimu - pečené jablká
Teplý dezert na zimu - pečené jablká
Zdroj: AlisonH
7.

Dezert podávajte horúci a na vrchu ho ozdobte lyžicou kyslej smotany.

Teplý dezert na zimu - pečené jablká
Teplý dezert na zimu - pečené jablká
Zdroj: AlisonH
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať