Pridať recept

Kuracie závitky s nivou a rýchlou paradajkovou omáčkou

Kuracie závitky s nivou a rýchlou paradajkovou omáčkou
Zdroj: parsons
4
porcie
80
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 ks
kuracie prsia
120 g
Niva
80 g
sušené paradajky

Paradajková omáčka

3 PL
olivový olej
1 ks
cibuľa
2 strúčiky
cesnaku
1 KL
sušené oregáno
1 KL
sušená bazalka
1/4 KL
čili vločky
500 g
pasírované paradajky
200 ml
kurací vývar
trochu
cukor a balzamikový ocot
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie

Ešte potrebujeme

parmezán na posypanie

postup

Rýchly a delikátny obed na každý deň…

1.

Kuracie prsia po jednom vložíme do igelitového vrecka a rozklepeme na tenké plátky.

 
2.

Plátky osolíme, okoreníme, rozotrieme na ne plnku, ktorú sme pripravili z rozdrobenej nivy na nasekaných sušených paradajok. Zrolujeme a poukladáme do pekáča.

3.

Na panvici zahrejeme olej, sprudka na ňom opečieme rolky / zavitky, vrátime ich do pekáča a do výpeku na panvici pridáme nadrobno nasekanú cibuľu, cesnak, oregano, bazalku a čili vločky. Všetko spolu restujeme, kým nebude cibuľa mäkká.

4.

Potom do panvice pridáme pasírované paradajky, kurací vývar a všetko privedieme k varu. Omáčku dochutíme cukrom, octom, soľou, korením a necháme redukovať zhruba 15 minút na miernom ohni.

5.

Kuracie závitky prelejeme omáčkou, posypeme parmezánom, pekáč zakryjeme alobalom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov Celzia, 30 minút. Potom alobal stiahneme a pečieme ešte 15 minút.

6.

Kuracie závitky podávame s ryžou alebo pečenými zemiakmi. 

Kuracie závitky s nivou a rýchlou paradajkovou omáčkou
Kuracie závitky s nivou a rýchlou paradajkovou omáčkou
Zdroj: parsons
7.

Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Sviečková na smotane
Sviečková na smotane, Vidiecke kura aj ostro-kyslá hubová. Toto sú najlepšie recepty na omáčky
Vyberáme pre vás najobľúbenejšie omáčky, ktoré sa v našej kuchyni objavujú najčastejšie a sú najobľúbenejšie.
Sviečková na smotane
Nedeľný obed: Najlepšie recepty na šťavnaté mäso s omáčkou, po ktorých sa bude celá rodina zalizovať
Hľadáte inšpiráciu, čo dnes uvariť? Máme pre vás bohatú ponuku receptov na chutné mäso, ktoré dokonale...
Výborná domáca omáčka z čerstvých paradajok
Výborná, domáca omáčka z čerstvých paradajok: Nielen na cestoviny
Čerstvé paradajky zo záhrady sú fantastické. Vynikajúce sú aj šťavy a varené omáčky z nich. Avšak,...
Cestoviny s omáčkou z čerstvých paradajok
Super rýchle cestoviny v omáčke z čerstvých paradajok: Jednoducho a delikátne ako z talianskej kuchyne
Poslednú várku čerstvých paradajok zo záhradky, môžete použiť na takúto rýchlu a lacnú dobrotu, za ktorú...
Domáci kečup bez konzervantov, s minimom soli a cukru
Pripravte si domáci kečup z čerstvých paradajok: Bez konzervantov, s minimom soli a cukru
Každý, kto ochutnal domáce produkty z vlastnoručne dopestovaných alebo farmárskych paradajok vie, že ich chuť...
Pečené mäsové guľky s troma rôznymi prílohami
Pečené mäsové guľky a 3 rôzne prílohy
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke sú vždy dobrý nápad a môžete ich skombinovať s rôznymi prílohami.