Pridať recept

Hovädzie na víne, jednoduché šťavnaté mäsko, FOTORECEPT

ingrediencie

600 g
hovädzie mäsa
1 ks
cibuľa
1,5 dl
červené víno
50 g
čerstvý alebo mrazený hrášok
3 ČL
paradajkový pretlak
1 ČL
solamyl
2 PL
olej
podľa chuti
soľ
podľa chuti
čierne korenie mlete

postup

U nás obľubujeme jednoduché jedlá, ktoré vyčarujete aj z mála surovín a toto je jedno z nich. Vždy si ho radi pripravíme.

1.

Pripravíme si suroviny. Mäso očistíme a nakrájame na kocky. Cibuľu očistíme a nakrájame na drobno. Speníme ju na oleji. Pridáme ešte paradajkový pretlak.

Hovädzie na víne
Hovädzie na víne
Zdroj: Veronika36
 
2.

Ďalej pridáme nakrájané mäso a prudko opečieme aby sa stiahlo.

Hovädzie na víne
Hovädzie na víne
Zdroj: Veronika36
3.

Všetko dobre premiešame, znížime teplotu a podlejeme červeným vínom. Pridáme mleté čierne korenie a podlejeme vodou. Necháme dusiť približne hodinku. Podľa potreby miešame a podlievame vodou.

Hovädzie na víne
Hovädzie na víne
Zdroj: Veronika36
4.

Lyžičku solamylu rozmiešame v troške vody a pridáme do omáčky, čím sa trochu zahustí. Dochutíme ešte soľou a 5 minút pred koncom pridáme ešte hrášok.

Hovädzie na víne
Hovädzie na víne
Zdroj: Veronika36
5.

Krátko prevaríme a môžeme podávať. U nás podávame s ryžou a strúhaným syrom. Dobrú chuť.

Hovädzie na víne
Hovädzie na víne
Zdroj: Veronika36
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Jednoduché recepty na prípravu chutného soté. Aj pre úplných začiatočníkov
17 tipov na rýchly obed: Jednoduché recepty na prípravu chutného soté. Aj pre úplných začiatočníkov
Známe soté v 17 receptoch, ktoré zvládne každý. Skráťte si čas strávený v kuchyni pomocou týchto skvelých receptov.
Kura na paprike - tradičné, výborné, FOTORECEPT
Čo na obed? 30 fantastických receptov na chutný obed pre celú rodinu
Tiež už neviete, čo stále variť? Nevadí! My vám každý deň prinesieme nový a ten najlepší výber práve...
Špargľová polievka s parmezánom a opečenou slaninou
Čo na večeru? 30 overených receptov na chutnú večeru pre každého
Máme pre vás niekoľko výborných inšpirácií na prípravu chutnej večere.
close up of carbohydrate food
Zemiaky, ryža, cestoviny alebo krúpy? Dietológ raz a navždy vyrieši vašu dilemu
Sú neodmysliteľným doplnkom polievok alebo druhého chodu, ale čo bude najlepšia voľba? Dietológ si vzal...
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Odporúčania týkajúce sa oplachovania ryže pred varením sa najčastejšie uvádzajú v kulinárskom kontexte...
Nedeľné špeciality z hovädzieho mäsa: Vďaka tajnej prísade je mäso mäkké a zamatovo jemné, skutočne funguje
Nedeľné špeciality z hovädzieho mäsa: Vďaka tajnej prísade je mäso mäkké a zamatovo jemné, skutočne funguje a to na všetky druhy + recepty
Hovädzie mäso síce nepatrí k najlacnejším druhom mäsa, ale u našincov je veľmi obľúbené. Pripravujeme...