Pridať recept

Jemný poschodový krémeš, VIDEORECEPT

ingrediencie

Cesto

600 g
polohrubá múka
200 g
Cukor kryštál
125 g
maslo
2 ks
vajcia
1,5 dl
mlieko
2 KL
prášok do pečiva

Krém

2 litre
mlieko
4 balíčky
Zlatý klas
2 PL
polohrubá múka
3 PL
Cukor kryštál
2 balíčky
vanilkový cukor´
3 ks
źĺtok
100 g
maslo
čokoládová poleva na vrch

postup vo videu vyššie

Jemný, úžasne krémový zákusok nie len na sviatky, ale na každú príležitosť. Jeho príprava je velmi jednoduchá a výsledok stojí zato.

1.

Najprv si v jednej miske premiešame lyžicou len sypké suroviny. Potom pridáme vajcia a mäkké maslo. Mlieko dolievame postupne podla potreby. Máme dostat polomäkké cesto.Z cesta urobíme valec, ktorý pokrájame na 4 rovnaké časti. Každé vyvalkame na tenko na velkost plechu a opatrne pomocou válku ho prenesieme na plech, ktory sme trocha natreli olejom. Cesto dáme piect do rúry, ktorú sme si uz dopredu rozohriali na 190°C. Cesto sa pečie len velmi krátko, cca 8min. Ono sa to má len nafúknut a slabo ohnednut. Na dotyk má byt este mäkké. Takto upečieme vsetky pláty za sebou. Moj plech má rozmer 28x38 cm

 
2.

Ako nasledovné si urobíme krém. Celkom klasickym postupom, ako sa aj puding robí, si uvaríme Zlatý klas v mlieku. Rozdiel je len ten, že ku zlatému klasu zamiešame aj tie 2 kopcovité PL múky a vymiešame do hladka, aby neboli hrčky👍Necháme povarit/pobublat, pridáme cukor podla chuti a este 2-3 minutky aj s nim povaríme. Hotový krém zoberieme dole z ohna a za stáleho pomalého miešania ho necháme vychladnút natolko, aby ste si v nom už nepopálili prst. Musí byt ešte dostatočne teplý nato, aby sa v ňom vaječné žltky tepelne upravili, no nie zrazili/uvarili 😅

Jemný poschodový krémeš
Jemný poschodový krémeš
Zdroj: CESMINAZ
3.

Keď nám krém ochladol na požadovanú teplotu, vmiešame doňho po jednom žltky. Ked sme žltky vmiešali, dáme kúsok masla, ktoré sa pomalým miešaním krému má v nom celé rozpustit. Maslo krém zjemní a pekne ochutí👌

4.

Krém natierame ešte teplý. Rozdelíme si ho tak, aby ho bolo medzi plátmi rovnako. Ja som nechala 1plát v pekáči a tak postupne natierala a ukladala nan aj dalšie pláty. Keď koláčik už trocha vychladol, poliala som na vrch čokoládovú polevu. Krémeš necháme stuhnút a odležať niekolko hodín, ja som dala cez noc🙂

5.

Odležaný sa dá krásne krájať👍 Krémeš je fantasticky chutný, jemný a krémový! Odporúčam ho naozaj každému🥰 Prajem dobrú chuť!

Jemný poschodový krémeš
Jemný poschodový krémeš
Zdroj: CESMINAZ
6.

Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu: cesminazuenal.blogspot.com

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Cesminaz
20.12.2021 08:10 | |
+7 -1
Milá redakcia poprosím o doplnenie chýbajúcej ingrediencie do krému, a to 2L mlieka. Dakujem.
dobruchut.sk1
21.12.2021 06:10 | |
+7 -4
Ďakujeme, doplnené...
Podobné články
Krémeš z lístkového cesta
Najlepšie recepty na dokonalý krémeš bez čakania: Takto vám už plnka NIKDY nevytečie a vždy sa podarí nakrájať, tieto finty si zapíšte!
Hľadáte inšpiráciu, čo cez víkend upiecť alebo vás len prepadla chuť na sladké? Máme pre vás úžasné...
Juhoslovanský krémeš
Juhoslovanský krémeš: Dokonalé splynutie orechového cesta a pudingového krému
Krémeše existujú v rôznych podobách. Tento je skutočne krásny a navyše v sebe ukrýva delikátny orechový korpus.
Fantastické medové rezy
Vianočná bleskovka, žiadne vaľkanie! Tento recept na medový krémeš priniesla kamarátka z Maďarska a nemá chybu!
Prinášame tradičný recept na medový krémeš priamo od našich južných susedov. Výborný koláč, ktorý...
Jablkovo-orechový krémeš z lístkového cesta
Ohromný jablkovo-orechový krémeš z lístkového cesta, oveľa lepší ako klasický! VIDEORECEPT
Výborný jablkovo-orechový krémeš, ktorý schová do vrecka aj ten tradičný.
TOP 10 krémových zákuskov
TOP 10 krémových zákuskov (nielen) na blížiace sa sviatky
Vybrali sme desať najlepších dezertov za posledný mesiac, ktoré vás celkom určite inšpirujú a nadchnú.