Pridať recept

Riasy s cestovinami na vegánsky spôsob (i pre mäsožravcov), FOTORECEPT

Riasy s cestovinami na vegánsky spôsob i pre mäsožravcov
Zdroj: Sally1

ingrediencie

40 g
morské riasy
200 g
cestoviny (podľa preferencií)
1 ks
bravčová panenka
3 PL
olivový olej
soľ, čierne korenie, štipka kajenskej papriky
sójová omáčka

postup

Riasy nie sú potravinou, ktorú mávame na stoloch bežne, ale určite sa oplatí apoň raz za čas po nich siahnuť. Pripravené ich máte rýchlo, skvele chutia v polievkach i v šalátoch alebo s cestovinami. Obsahujú málo kalórii, veľa vlákniny a cenné omenga-3 mastné kyseliny.

1.

Sušené morské riasy, napríklad Arame, namočíme do vody a necháme v nej podľa odporúčania na obale.

Riasy s cestovinami na vegánsky spôsob i pre mäsožravcov
Riasy s cestovinami na vegánsky spôsob i pre mäsožravcov
Zdroj: Sally1
 
2.

Medzitým si pripravíme obľúbené cestoviny. Ja uprednostňujem nízkokalorické konjakové cestoviny, známe tiež ako Shirataki. Tie stačí len dôkladne prepláchnuť vodou. Bežné, samozrejme, varíme al dente.

Riasy s cestovinami na vegánsky spôsob i pre mäsožravcov
Riasy s cestovinami na vegánsky spôsob i pre mäsožravcov
Zdroj: Sally1
3.

Napučané riasy prekrojíme na menšie časti, opečieme na oleji.

Riasy s cestovinami na vegánsky spôsob i pre mäsožravcov
Riasy s cestovinami na vegánsky spôsob i pre mäsožravcov
Zdroj: Sally1
4.

Pridáme k nim cestoviny a dochutíme soľou a korením. Pokvapkáme sójovou omáčkou. Všetko spolu ešte krátko povaríme. Prípadne dochutíme.

Riasy s cestovinami na vegánsky spôsob i pre mäsožravcov
Riasy s cestovinami na vegánsky spôsob i pre mäsožravcov
Zdroj: Sally1
5.

Vegánsku verziu ozdobíme čerstvou zeleninou a bylinkami a podávame. Môžeme pridať rozdrvené tofu.

Riasy s cestovinami na vegánsky spôsob i pre mäsožravcov
Riasy s cestovinami na vegánsky spôsob i pre mäsožravcov
Zdroj: Sally1
6.

A teraz verzia pre "mäsožravcov". Bravčovú panenku prekrojte priečne na polovicu a z každej strany opečte na panvici.

Riasy s cestovinami na vegánsky spôsob i pre mäsožravcov
Riasy s cestovinami na vegánsky spôsob i pre mäsožravcov
Zdroj: Sally1
7.

Opečenú panenku dajte piecť do rúru vyhriatej na 180 stupňov Celzia, zabalenú v papieri na pečenie asi na 15-20 minút. Na posledné minúty ju možete odokryť.

Riasy s cestovinami na vegánsky spôsob i pre mäsožravcov
Riasy s cestovinami na vegánsky spôsob i pre mäsožravcov
Zdroj: Sally1
8.

Nechajte mierne vychladnúť nakrájajte na tenké plátky a pridajte do rias s cestovinami. Dobrú chuť!

Riasy s cestovinami na vegánsky spôsob i pre mäsožravcov
Riasy s cestovinami na vegánsky spôsob i pre mäsožravcov
Zdroj: Sally1
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Špagety
Ohrievané cestoviny ako čerstvo uvarené! S týmito trikmi opäť premeníte studené cestoviny a omáčky na horúcu delikatesu
Zvyšky včera uvarených cestovín môžu chutiť rovnako dobre, ako pri prvom servírovaní. Stačí sa len naučiť,...
Nevylievajte vodu z cestovín
Aj vy ju vylievate? 10 perfektných tipov, ako využiť vodu z cestovín, o týchto ste určite ešte nepočuli
Tušíte, na čo všetko sa dá ešte použiť voda z cestovín? Z týchto tipov budete určite prekvapení!
Talianska kuchyna2
Talianska kuchyňa, história pizze a delenie cestovín
Talianska kuchyňa je národná kuchyňa Talianska, ktorou sa inšpirovalo mnoho daľších krajín. Využíva rôzne...
Musíte cestoviny prelievať studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Musíte cestoviny opláchnuť studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Keď sú cestoviny uvarené, scedíme ich a potom ich zalejeme studenou vodou. Robili to tak už naše mamy a staré...
Pridajte túto surovinu do vody a cestoviny sa už nikdy nerozvaria
Pridajte túto surovinu do vody a cestoviny sa už nikdy nerozvaria
Varenie cestovín je jednou z najjednoduchších úloh v kuchyni. Aj napriek tomu sa však pravdepodobne nenájde...
close up of carbohydrate food
Zemiaky, ryža, cestoviny alebo krúpy? Dietológ raz a navždy vyrieši vašu dilemu
Sú neodmysliteľným doplnkom polievok alebo druhého chodu, ale čo bude najlepšia voľba? Dietológ si vzal...