Pridať recept

Vegetariánska plnená paprika, VIDEORECEPT

ingrediencie

100 g
quinoa
500 ml
studená voda
2 ks
veľká farebná paprika
2 PL
repkový olej
1 hrsť
slnečnicové semiačka
2 ks
cibuľa
1/2 zväzok
petržlenová vňať
1 PL
mletá červená paprika (sladká/údená/štipľavá/kombinácia všetkých)
300 g
ajvar
1/2 ks
citrón
mleté čierne korenie
soľ

postup vo videu vyššie

Na ruby otočená domáca klasika, ktorú v tomto prípade môžme považovať len za pôvodnú inšpiráciu. Quinoa je bohatá na bielkoviny, takže sa toto jedlo dá považovať za plnohodnotný a vyvážený chod. 

1.

Quinou namoč minimálne na hodinu do 200 ml vody, ideálne až na 6 hodín.

 
2.

Papriky umy, rozkroj vertikálne napoly a vydlab ich vnútro. Pomocou čajovej lyžičky sa zbav prípadných bielych vnútorných blán, zachovaj však stonku bez jaderníka - paprika musí ostať uzavretá, aby z nej neskôr nevytiekla plnka.

3.

Predhej rúru na 180°C. Plech vystli papierom na pečenie a ten vymasti vrstvou repkového oleja (1 PL). Polož naň papriky, vnútornou stranou hore. Z oboch strán ich osoľ a okoreň. Vlož piecť na prvých 20 minút.

4.

Za tento čas si priprav plnku. Quinou sceď, prepláchni a daj ju variť na sporák v 200 ml čerstvej vody. Priveď do varu, potom stiahni teplotu sporáku na mierne slabú a var 15 minút.

5.

Slnečnicové semiačka nasucho opraž na panvici, vytiahneš z nich podstatne viac chuti a zároveň dodáš základu panvici orieškovú príchuť. Cibule ošúp a nakrájaj na malé kocky. Rovnako nasekaj nadrobno vňatku, vrchné lístočky si odlož bokom na dozdobenie. Do panvice vlej lyžicu oleja a následne prihoď opražiť cibuľku dozlatova. Osoľ a okoreň.

6.

Po piatich minútach pridaj do hry opražené semiačka, mletú papriku, petržlenovú vňať a ajvar. Zmes zrieď pomocou 100 ml vody. Za stáleho miešania var ďalších 5 minút na miernom ohni a potom primiešaj scedenú uvarenú quinou. Do zmesi následne vyžmýkaj šťavu z citrónu, zamiešaj, prípadne dolaď soľou a korením.

7.

Plnené papriky ostáva už len naplniť - vytiahni ich z rúry, naplň kopcom plnky a vráť zapekať na posledných 10 minút (taliansky kuchár by teraz všetko posypal nastrúhaným syrom, to som len tak poznamenal …). Podávaj s pečivom, či zemiakovou kašou, dozdobené lístkami vňate. Instagram: walrus.buko

VEGETARIÁNSKA PLNENÁ PAPRIKA
VEGETARIÁNSKA PLNENÁ PAPRIKA
Zdroj: Blogbusker
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Plnená paprika
Tento recept je rodinný poklad! PLNENÁ PAPRIKA podľa tradičného receptu mojej mamy, tá CHUŤ je božská (tradičné aj moderné recepty)
S chuťou a vôňou niektorých jedál sa nám automaticky spájajú konkrétne ročné obdobia. Keď napríklad...
Plnená paprika v tradičných i menej známych verziách
Plnená paprika v tradičných i menej známych verziách
Paprika je fantastickým obalom pre rôznorodé plnky. Spoločne vytvárajú delikátne kombinácie, ktoré si...
Plnená paprika
Ako pripraviť najlepšiu plnenú papriku
Najchutnejšia paprika je tá plnená. A tá úplne najlepšia sa pripravuje v slovenských kuchyniach na maďarských základoch.
Plnená paprika
Stavte na klasiku: 10 najlepších receptov na plnenú papriku
Klasika, ktorú všetci milujeme vo vašich obľúbených a rokmi overených receptoch.