Pridať recept

VIDEORECEPT: Lístkujúce syrové pagáčiky

ingrediencie

Cesto:

500 g
hladká múka
200 g
polohrubá múka
50 g
maslo
4 PL
grécky jogurt
3,5 dl
mlieko
21 g
droždie
1 ks
žĺtok

Ešte potrebujeme

1 PL
soľ
400 g
strúhaný syr
100 g
maslo
1 ks
žĺtok
1 PL
jogurt
podľa chuti
kukuričný škrob
podľa chuti
soľ

postup vo videu vyššie

Kto by nemal rád pagáčiky ??? Pri týchto pagáčikoch máte zaručenú nie len chuť, ale aj lístkovanie!!! 😉 Len smelo vyskúšajte, sú naozaj výborné.

1.

Z uvedených surovín si vypracujeme polomäkké cesto, ktoré sa už oddeľuje od misky. Hotové krátko vymiesime do bochníka a necháme na pomúčenej doske 30 minút kysnúť.

 
2.

Kým cesto kysne, pripravíme si všetko ostatné čo budeme potrebovať. Čiže strúhaný syr, maslo, škrob na vaľkanie, žĺtok a jogurt na potretie pagáčikov.

3.

Nakysnuté cesto pomocou škrobu vyvaľkáme na veľký obdĺžnik. Natrieme mäkkým maslom, posypeme syrom a osolíme. Napokon cesto klasicky ako pri pagáčikoch poskladáme, jedine s jednou výnimkou a to, že medzi skladaním ho trochu poškrobíme, aby pekne lístkovalo :-) Takto poskladané cesto necháme zakryté 30 minút kysnúť.

4.

Po uplynutí času predošlý krok zopakujeme. Čiže pagáčiky prekladáme dokopy 2x. Pre lepšiu predstavu postupu si môžete pozrieť aj moje video

5.

Keď cesto po druhom skladaní nakyslo, tak ho vyvaľkáme na hrúbku palca. Formičkou vykrajujeme pagáčiky, pokladieme na plech a zakryté ich necháme ešte 15minút podkysnúť.

6.

Pred pečením ich potrieme žĺtkom zmiešaným s jogurtom a ozdobíme syrom. Pagáčiky pečieme na 190 °C cca 20 minút.

7.

Pagáčiky sa nádherne lístkujú a chuťovo sú výborné! Prajem dobrú chuť!

Lístkujúce syrové pagáčiky
Lístkujúce syrové pagáčiky
Zdroj: CESMINAZ
8.

Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu: cesminazuenal.blogspot.com

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Lístkujúce pagáčiky
Tajomstvo krásne lístkujúcich pagáčikov odhalené: Robíme ich takmer každý deň, ale túto FINTU pozná málokto + recepty
Najobľúbenejšie slané pochúťky Slovákov v rokmi overených receptoch. Máme pre vás bohatú ponuku domácich...
Chrumkavá bruschetta: Dokonalé predjedlo
Bruschetta: Rýchla a aromatická pochúťka z čerstvých surovín
Slnkom prevoňané paradajky kraľujú chrumkavému pečivu v zaujímavých receptoch na taliansku bruschettu.
Výborné pagáčiky
Krehké a nadýchané pagáčiky v 3 chutných verziách
Kto by odolal voňavému pagáčiku, v ktorom sa krásne strieda kysnuté cesto s rafinovanou plnkou?
Najlepšie pagáčiky
Viac ako 15 domácich receptov na pagáče: Syrové, škvarkové alebo zo zemiakového cesta
Pagáče máme radi najmä ako chutnú slanú maškrtu, ktorá nám nahradí čipsy alebo tyčinky. No použiť ich...