Pridať recept

Bryndzová polievka z halušiek, FOTORECEPT

2
porcie
10
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

brynzdové halušky
vody z halušiek
100 g
slanina
100 g
bryndza
soľ
pažitka

postup

Keď si u nás doma pripravujeme bryndzové halušky, vždy k ním robíme aj výbornú bryndzovú polievku. Postup je veľmi jednoduchý a zvládnete ju urobiť do pár minút.

1.

Začnime prípravou halušiek. Tie urobíte zo surových nastrúhaných zemiakov, polohrubej múky, jedného vajca a soli. Vymiešajte husté, ale nie veľmi tuhé cesto.

Bryndzová polievka
Bryndzová polievka
Zdroj: AlisonH
 
2.

Potom ich sádzajte do vriacej vody, občas premiešajte a uvarte do mäkka. Medzitým si opražte slaninku.

Bryndzová polievka
Bryndzová polievka
Zdroj: AlisonH
3.

Ak pripravujete aj bryndzové halušky, postup je ešte jednoduchší. Pred ich scedením odoberte približne za hrsť halušiek a k nim pridajte aj niekoľko naberačiek vody, v ktorej sa varili. Polievka nemá byť úplne riedka, ale ani veľmi hustá. Každý si pomer vody a halušiek prispôsobí svojej chuti.

Bryndzová polievka
Bryndzová polievka
Zdroj: AlisonH
4.

Ešte do horúcej vody pridajte bryndzu a miešajte dovtedy, pokiaľ sa úplne neroztopí.

Bryndzová polievka
Bryndzová polievka
Zdroj: AlisonH
5.

Na záver dajte do hrnca slaninku a môžete primiešaj aj za lyžicu masti, aby mala polievka lepšiu chuť.

Bryndzová polievka
Bryndzová polievka
Zdroj: AlisonH
6.

Brynzdovú polievku naberte do misky alebo taniera a ozdobte pažítkou.

Bryndzová polievka
Bryndzová polievka
Zdroj: AlisonH
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať