FOTORECEPT: Čokoládovo-vanilková bábovka s malinami
ingrediencie
postup
Mramorová bábovka je vždy pekným a chutným dezertom, no s čestvými malinami je omnoho šťavnatešia a sviežejšia.Túto máte navyše pripravenú raz-dva a je extra jemná.
Predhrejte rúru na 200°C a pripravte si všetko, čo budete potrebovať.
Do mixéra dajte zmäknuté maslo a cukor a dobre rozmixujte. Potom pridajte vajcia a mlieko a zase premixujte.
K rozmixovanej hmote pridajte múku a prášok do pečiva, dôsledne všetko premiešajte spolu.
Cesto rozdeľte do dvoch misiek - podľa toho, koľko chcete vanilkového a koľko čokoládového. Do prvej misky pridajte vanilkový extrakt a zamiešajte. Do druhej pridajte kakao a čokoládový krém, premiešajte alebo si pomôžte zase mixérom.
Prrpláchnite maliny a nechajte ich vysušiť.
Vymastite bábovkovú formu a striedavo pridávajte vrstvy cesta, až kým formu nenaplníte do 2/3. V polovici a na záver pridajte očistené čerstvé maliny.
Prvých 10 minút pečte na 200°C, potom prepnite na 180 a pečte ďalších 30 - 35 minút.
Upečenú bábovku nechajte vychladnúť na rošte.
Po vychladnutí ju vyklopte, posypte cukrom alebo polejte polevou, nakrájajte. Môžete podávať.
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.