Pridať recept

FOTORECEPT: Morčacie stehno v marináde s tmavým pivom a citrónom

Morčacie stehno v marináde s tmavým pivom a citrónom
Zdroj: Sally1

ingrediencie

500 g
horné morčacie stehno
3 PL
olivový oej
1 ks
biela cibuľa nakrájaná na drobné kocky
5 strúčikov
najemno nasekaný cesnak
2 dl
tmavé pivo
1/2 ks
citrónová šťava
zmes čerstvých byliniek (tymian, rozmarín, petržlenová vňať)
soľ, ml. čierne korenie

postup

Recept plný chutí, ktorý pripomína šťavnatú divinu. Bylinky, tmavé pivo a osviežujúci citrón sú pre morčacie mäso výborná kombinácia. Vyskúšajte!

1.

Morčacie stehno, ak je treba odblaníme, vykostíme, zbavíme kože, posypeme čiernym korením, soľou a necháme chvíľu odstáť.

Morčacie stehno v marináde s tmavým pivom a citrónom
Morčacie stehno v marináde s tmavým pivom a citrónom
Zdroj: Sally1
 
2.

Zatiaľ si urobíme marinádu z olivového oleja, tmavého piva, citrónu a byliniek. Osolené a okorenené mäso naložíme do marinády, pridáme aj nakrájanú cibuľu a cesnak.

Morčacie stehno v marináde s tmavým pivom a citrónom
Morčacie stehno v marináde s tmavým pivom a citrónom
Zdroj: Sally1
3.

Prekryjeme fóliou a necháme v chladničke aspoň hodinu-dve stáť. Mäso absorbuje chute a výsledok bude originálny a šťavnatý.

Morčacie stehno v marináde s tmavým pivom a citrónom
Morčacie stehno v marináde s tmavým pivom a citrónom
Zdroj: Sally1
4.

Mäso vyberieme z nálevu a krátko opečieme na panvici, aby sa zatiahlo.

Morčacie stehno v marináde s tmavým pivom a citrónom
Morčacie stehno v marináde s tmavým pivom a citrónom
Zdroj: Sally1
5.

Preložíme ho do pekáča zalejeme marinádou, v ktorej bolo namočené, prikryjeme alobalom a pečieme približne 90 minút pri 180 stupňoch Celzia. Priebežne podlievame vodou alebo pivom,keď je málo tekutiny,ak treba dochutíme. Ďalších 10-15 minút pečieme odokryté.

Morčacie stehno v marináde s tmavým pivom a citrónom
Morčacie stehno v marináde s tmavým pivom a citrónom
Zdroj: Sally1
6.

Servírujeme s ľubovoľnou prílohou. K tomu chutnému mäsku pripomínajúcemu divinu sa totiž hodí prakticky všetko od chleba, cez zemiaky na rôzne spôsoby, po ryžu a cestoviny.

Morčacie stehno v marináde s tmavým pivom a citrónom
Morčacie stehno v marináde s tmavým pivom a citrónom
Zdroj: Sally1
7.

My sme si ho tentokrát vychutnali so samostatne pečenými zemiakmi a čerstvou zeleninou. Výborne chutí aj s bielkovinovými cestovinami z tmavej fazule. Tie si dáme so zvyškom mäsa zajtra :) Dobrú chuť!

Morčacie stehno v marináde s tmavým pivom a citrónom
Morčacie stehno v marináde s tmavým pivom a citrónom
Zdroj: Sally1
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať