Pridať recept

Zemiakové pagáče

30
porcií
130
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

300 ml
mlieko
1 balíček
sušené droždie
250 g
hladká múka
250 g
polohrubá múka
1 ks
stredne veľké vajce
100 ml
olej
2 KL
soľ

Plnka

250 g
maslo
5 ks
uvarené zemiaky v šupe
1 ks
vajce na potretie

postup

...na každú príležitosť

1.

Najprv si klasicky pripravíme kvások z mlieka a droždia. Necháme postáť 15 minút. V druhej miske zmiešame múku, vajce, soľ, olej a prilejeme urobený kvások. Necháme kysnúť 45-50 minút.

 
2.

Vykysnuté cesto rozvaľkáme, postruhame naň uvarené a ošúpané zemiaky a na záver postrúhame aj studené maslo.

3.

Takto hotové cesto skladáme spôsobom z prava doľava, zhora na dol. Necháme trochu podkysnút a tento postup zopakujeme trikrát (vaľkanie a skladanie). Nakoniec vyvaľkáme a vykrajujeme ľubovoľné kolieska. Potrieme vajíčkom a pečieme dozlatista.

4.

Dobrú chuť! 

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
petraprva
9.4.2022 13:13 | |
+4 -25
Horsi postup som v zivote necitala! Chyba na aku hrubku rozgulat cesto, uplne matuce je ze,,nakoniec postruhame maslo,, to pri posledmom prekladani nastrukame cele maslo ci ako? Chyba na akom struhadle struhat zemiaky a maslo a tiez ako dlho a na akom stupni pecieme...Cele zle.
Podobné články
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Lístkujúce pagáčiky
Tajomstvo krásne lístkujúcich pagáčikov odhalené: Robíme ich takmer každý deň, ale túto FINTU pozná málokto + recepty
Najobľúbenejšie slané pochúťky Slovákov v rokmi overených receptoch. Máme pre vás bohatú ponuku domácich...
Výborné pagáčiky
Krehké a nadýchané pagáčiky v 3 chutných verziách
Kto by odolal voňavému pagáčiku, v ktorom sa krásne strieda kysnuté cesto s rafinovanou plnkou?
Najlepšie pagáčiky
Viac ako 15 domácich receptov na pagáče: Syrové, škvarkové alebo zo zemiakového cesta
Pagáče máme radi najmä ako chutnú slanú maškrtu, ktorá nám nahradí čipsy alebo tyčinky. No použiť ich...