Pridať recept

Nadýchané parené buchty

ingrediencie

1 kocka
čerstvé droždie (kvások)
2 dl
važné mlieko (kvások)
1 ČL
kryštálový cukor (kvások)
1 PL
polohrubá múka (odobrať zo 750g -kvások)
750 g
polohrubá múka
3 PL
kryštálový cukor
1 štipka
soľ
3 dl
vlažné mlieko
2 ks
vajce
lekvár na plnenie
maslo na potretie

postup

Overený recept na fantastické buchty na pare. 

1.

Z droždia, múky, cukru a vlažného mlieka pripravíme kvások. Zvyšnú múku, cukor a soľ dáme do hlbšej misky, pridáme kvások , vajcia a vypracujeme cesto. Mlieko stále pridávam postupne, keďže záleží od múky koľko ho “vezme”. 

 
2.

Hotové cesto dáme kysnúť na teplé miesto. Ja ho zvyknem nechať kysnúť 10 min, potom ho premiesim a znova nechám kysnúť asi 25 minút.

3.

Na pomúčenej doske cesto vyvaľkáme na asi 1 cm a vykrajujeme pohárom kolieska ktoré potom plníme džemom. Naposledy sa mi vykrajovať nechcelo, tak som cesto krájala nožom na štvorce. Dobre ich zlepíme, aby džem nevytiekol a ukladáme na dosku zlepenou časťiu nadol. Prikryjeme utierkou a necháme ešte asi 10 minút podkysnúť.

4.

uchty ukladáme do parného hrnca, jemne ho namažeme maslom a paríme 15 minút. 

5.

Hotové buchty ukladám na tanier taktiež jemne premazaným maslom.

6.

Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Kysnuté buchty s vanilkovou omáčkou
Sladké letné prekvapenie ako od babičky – pripravte si parené buchty
Prázdniny u babičky sa vždy spájali s našimi tradičnými obľúbenými dobrotami. Na tanieri nikdy nemohli...
Chuty na pare
Parené buchty 15x inak: Krehké a krásne nadýchané ako vatička, zbierka najlepších rodinných receptov!
Výborné recepty na domáce parené buchty, ktoré sa hodia na piatkový bezmäsitý obed, ale aj ako sladká bodka...
TOP
Ikona rakúskych zjazdoviek: Čím sa Germknödel líši od našich parených buchiet?
Ikona rakúskych zjazdoviek: Čím sa Germknödel líši od našich parených buchiet?
Pozná ho azda každý milovník alpských zjazdoviek. Tradičná rakúska knedľa Germknödel zasýti každého...