Pridať recept

Maxi špízy s pečenými zemiakmi

ingrediencie

600 g
kuracie alebo bravčové mäso
5 ks
špekáčky
300 g
slanina
2 ks
väčšie klobásy
3 ks
cibuľa
1 ks
pór
zemiaky
drevené špajdle
soľ, čierne korenie, mletá rasca, červená paprika
olej

postup

Klasika, ktorú dobre poznáte. Stačí si recept iba pripomenúť :)Výborné šťavnaté špízy vhodné aj na grilovanie.

1.

Mäsko umyjeme, očistíme a nakrájame na kocky. Rovnako nakrájame aj špekáčky a slaninku na plátky. Všetko dáme do misy, osolíme, okoreníme a dobre premiešame.

 
2.

Cibuľu a pór nakrájame na kolieska.

3.

Na pripravené špajdle všetky ingrediencie striedavo napichujeme. V sezóne môžete pridať aj inú zeleninu, ako cuketu, baklažán, papriku a podobne.

4.

Pripravené špíze poukladáme na pekáč, pokvapkáme troškou oleja a zakryjeme alobalom.

5.

Na druhý pekáč poukladáme nakrájané a okorenené zemiaky. Rovnako ich pokvapkáme troškou oleja. Dáme piecť do rúry spolu so špízmy približne na 60 minút a 190 stupňov. 15 minút pred koncom dáme z mäska dole alobal a necháme piecť.

6.

Dobrú chuť.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
Letný obed aj večera: Takto budú špízy vždy šťavnaté! Nemusím vyťahovať gril a všetci sa pýtajú, ako je
Letný obed aj večera: Takto budú špízy vždy šťavnaté! Nemusím vyťahovať gril a všetci sa pýtajú, ako je možné urobiť tak lahodné mäsko
Výborné recepty na farebné špízy, po ktorých si oblížete všetky prsty, také sú dobré. Vyberte si z našej...
Výborné je aj bezmäsité grilovanie. Máme recepty
Výborné je aj bezmäsité grilovanie. Máme recepty
Pre tých, ktorí tvrdia, že bez mäsa nie je pravé grilovanie, máme zlú (alebo dobrú) správu - nie je to pravda!...
TOP
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín,
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Túžite mať na grilovačke špeciality, ktoré chutia vynikajúco a rovnako dobre aj vyzerajú? Stačí dodržiavať...