Pridať recept

Bezlepkové venčeky

ingrediencie

250 ml
voda
50 g
maslo
100 g
bezlepková múka (Schare alebo Jizerka)
50 g
mandľová múka
4 ks
vajcia

postup

Ako na bezlepkové odpaľované cesto: 

1.

Vodu zvaríme s maslom, vsypeme zmiešané múky so štipkou soli a miešame na malom plameni, kým sa cesto nespojí a nezačne oddeľovať od stien nádoby.

 
2.

Následne dáme do robota a miešame až do vychladnutia, nakoniec primiešame postupne celé vajcia.

3.

Cesto dáme do vrecúška a striekame rezanou špičkou na papier na pečenie venčeky alebo veterníky.

4.

Pečieme na 200 stupňoch Celzia asi 25 minút. Počas pečenia neotvárame rúru!

5.

Po vychladnutí rozkrojíme a naplníme krémom podľa chuti.

6.

Na polevu môžeme použiť citrónovú polevu alebo kulér na veterníky (pozn. kulér je druh potravinárskeho farbiva, tmavohnedá kvapalina vytvorená zahrievaním cukru na karamelizačnú teplotu).

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
blablablbosti
14.5.2021 18:03 | |
+0 -0
Ingrediencie: voda, múka, vajcia. Prvá veta v recepte: “Vodu zvaríme s maslom”. To mi nejako nevychádza 🤔
dobruchut.sk1
15.5.2021 06:58 | |
+0 -0
Maslo doplnené - ďakujeme za upozornenie...