Pridať recept

FOTORECEPT: Parené buchty

ingrediencie

500 g
polohrubá múka
1 balíček
droždie (sušené)
300 ml
teplé mlieko
30 g
kryštálový cukor
1 PL
olej
1 štipka
soľ
lekvár, džem, nutella na plnenie

Na vrch

maslo na poliatie
práškový cukor na osladenie
kakao, mletý mak, orechy, ...

postup

Vždy vďačný sladký obed či večera. 

1.

Z trochy teplého mlieka, cukru a droždia si urobíme kvások (v hrnčeku necháme trošku vykysnúť). Kvások a mlieko pridám do múky so štipkou soli a lyžicou oleja. Zakryjeme, uložíme na teplé miesto a necháme vykysnúť tak na 1h.

Zdroj: Sladekisss
 
2.

Na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto asi na hrúbku 1 cm. Pokrájame na rovnomerné štvorčeky. Na každý štvorček dáme lyžičku lekváru (džemu, nutelly), ktorý zabalíme do cesta tak, aby vznikla buchta.

Zdroj: Sladekisss
3.

Do hrnca si dáme vodu, sitko a papier na pečenie. Buchty parime 10 minút. (Nezabudnite dolievať vodu).

Parené buchty
Parené buchty
Zdroj: Sladekisss
4.

Horúce buchty dochutíme podľa chuti. Dobrú chuť!

Parené buchty
Parené buchty
Zdroj: Sladekisss
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Kysnuté buchty s vanilkovou omáčkou
Sladké letné prekvapenie ako od babičky – pripravte si parené buchty
Prázdniny u babičky sa vždy spájali s našimi tradičnými obľúbenými dobrotami. Na tanieri nikdy nemohli...
Chuty na pare
Parené buchty 15x inak: Krehké a krásne nadýchané ako vatička, zbierka najlepších rodinných receptov!
Výborné recepty na domáce parené buchty, ktoré sa hodia na piatkový bezmäsitý obed, ale aj ako sladká bodka...
TOP
Ikona rakúskych zjazdoviek: Čím sa Germknödel líši od našich parených buchiet?
Ikona rakúskych zjazdoviek: Čím sa Germknödel líši od našich parených buchiet?
Pozná ho azda každý milovník alpských zjazdoviek. Tradičná rakúska knedľa Germknödel zasýti každého...