Pridať recept

FOTORECEPT: Dusená kapusta trocha inak

ingrediencie

1 kg
červená kapusta čerstvá
250 g
sušené hrozienka
2 strúčiky
cesnaku
3 PL
čerstvá šťava z citróna
1 KL
mletá rasca
1 KL
celá rasca
1,5 KL
soľ
1 PL
kukuričný škrob
4 dl
voda
350 g
Kurací tuk (kože)

postup

Fantasticky chutná dusená kapusta bez pridaného cukru, ktorej sladkosť a jemnú ovocnú nôtu dodávajú hrozienka. A ktorej na jej jedinečnej chuti dodá vopred opečený kurací tuk, s ktorým sa kapusta dusí :-) Ja inak kapustu už nerobím, kedže táto je pre nás TOP :-) Recept je môj vlastný.

1.

V prvom rade si pripravíme všetky potrebné suroviny.Namiesto cukru používam do kapusty hrozienka, ktoré jej dodajú potrebnú sladkosť a aj fantastickú ovocnú nôtu. Škrob slúži na zjemnenie kapusty, aby ste výsledok mali jemný, akoby trošičku krémový a nie vodový :-) Na vyváženie kyslovkavej chuti použijeme citrón. Cesnaku sa nebojte, skoro vôbec ho tam necítiť, slúži len na doladenie celkovej chuti-neodporúčam ho vynechať.

Dusená kapusta trocha inak
Dusená kapusta trocha inak
Zdroj: CESMINAZ
 
2.

Kapustu si odvážime tak, aby jej čistá/pokrájaná váha bola 1kg a nakoniec ju na tenko pokrájame.Následne kapustu, postrúhaný cesnak, rascu, soľ,škrob, hrozienka a citrón premiešame v jednej miske. Necháme zatial bokom.

Dusená kapusta trocha inak
Dusená kapusta trocha inak
Zdroj: CESMINAZ
3.

Kurací tuk, alebo najlepšie kuracie kože si pokrájame na menšie kúsky.Najlahšie sa krájajú dopoli zmrznuté :-) Ja si zvyknem tieto kože odkladať najmä vtedy,ked robím zo stehien kurací kebab do mrazáku, lebo tam beriem tie kože dole.A napríklad pri tomto jedle využijem :-) Potrebujeme ich sem 300-350g.

Dusená kapusta trocha inak
Dusená kapusta trocha inak
Zdroj: CESMINAZ
4.

V hlbšej panvici si najprv vyškvaríme pokrájané kože, ktoré sme trocha osolili.Z masťi ktorá nám vznikne, odobrať netreba, jedine ak by jej bolo velmi vela :-) Mňe vzniklo cca.1/2-3/4dl masti, a tolko sa do kapusty aj zmestí :-) Na naše oškvarky dáme už pripravenú kapustu a celé dobre premiešame. Podlejeme vodou a necháme zakryté dusiť celkom do mäkka. Počas dusenia občas premiešame. Hotová kapusta má byť celkom mäkulinká a hrozienka v nej celkom napučané :-) čo vlastne znamená, že už vypustili do kapusty celú svoju chuť :-)

Dusená kapusta trocha inak
Dusená kapusta trocha inak
Zdroj: CESMINAZ
5.

Kapusta je naozaj fantastická, vrelo odporúčam vyskúšať. Viem, že každá gazdinka má už ten svoj overený recept, ale som si istá, že skúšku neolutujete :-) Ja dusenú kapustu inak už ani neskúšam robiť, lebo je fantastická a u nás doma ju zbožňujeme. Robím ju vždy rovnako, podla presných surovín, nikdy nedávam nič od oka :-)

Dusená kapusta trocha inak
Dusená kapusta trocha inak
Zdroj: CESMINAZ
6.

Ako prílohu ju môžte podávať ku všetkému čo vám pasuje :-) Dokonca aj k mastnému chlebu.

Dusená kapusta trocha inak
Dusená kapusta trocha inak
Zdroj: CESMINAZ
7.

Prajem dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať