Pridať recept

Venčeky z odpaľovaného cesta

20
porcií
55
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

250 ml
voda
125 g
maslo
125 g
hl. múka
1 štipka
soľ
3 ks
vajcia

Plnka

650 ml
mlieko
2 balíčky
Zlatý klas
2 balíčky
vanilkový cukor
200 g
zmäknuté maslo
2 PL
rum
práš. cukor na posýpanie

postup

Výborne venčeky, ktoré chutia každému:

1.

Do hrnca dáme variť vodu, soľ a tuk, kým sa tuk nerozpustí a zmes nezačne vrieť. Vriacu zmes dáme bokom z ohňa a prisypeme múku. Varechou hneď miešame, až sa nám vytvorí kašovitá zmes, ktorú vrátime späť na sporák a za stáleho energického miešania krátko povaríme, kým sa nám cesto „neodpaľuje“ od dna hrnca.

 
2.

Odstavíme a necháme vychladnúť, počas chladnutia občas premiešame, lebo tuk sa môže začať oddeľovať od cesta. Do vychladnutej zmesi po jednom zašľaháme mixérom vajcia. Vznikne nám trochu lepkavá, ale hladšia zmes.

3.

Na plech vystlaný papierom na pečenie zdobiacim vreckom nanášame venčeky, dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov na 25 minút.

4.

Upečené venčeky necháme úplne vychladnúť, potom ich prerežeme pozdĺžne na polovicu a plníme krémom.

5.

Na krém si zmiešame Zlatý klas asi s 200 ml mlieka. Zvyšné mlieko dáme variť spolu s vanilkou. Do vriaceho mlieka nalejeme pudingovú zmes a varíme do zhustnutia. Do letného krému postupne vmiešame maslo a pridáme rum.

6.

Krém plníme do vrecúška s ozdobnou špičkou a striekame na spodnú časť venčeka.

7.

Hotové venčeky z odpaľovaného cesta posypeme práškovým cukrom.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
28.12.2020 11:48 | |
+0 -0
V recepte neuvádzate, koľko masla ide do plnky.
dobruchut.sk1
29.12.2020 06:56 | |
+1 -1
Ďakujeme za upozornenie. Údaj doplnený.