Pridať recept

Karamelová Marlenka

44
porcií
70
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

100 g
maslo
3 PL
med
180 g
kryštálový cukor
1 KL
ocot
1 PL
sóda bikarbóna
2 ks
vajce
700 g
hladká múka
3 PL
kakao

Plnka

250 g
Hera
1 konzerva
zahustené sladené mlieko (Salko)
2 balíčky
smotanový puding
700 ml
mlieka
čokoláda na posýpku

postup

Marlenka je vďačným pečivom aj na Vianoce, nakoľko med neodmysliteľne patrí k sviatkom.

1.

Cesto: maslo, med a cukor dáme roztopiť za stáleho miešania, potom pridáme ocot, sódu a stiahneme so sporáka. Rýchlo vmiešame vajíčka, tak aby sa nám nespravila praženica. Potom vmiešame múku zmiešanú s kakao.

 
2.

Cesto dôkladne vypracujeme už na doske a ihneď rozdelíme na 5 až 6 častí, podľa toho aký máme veľký plech.

3.

Najlepšie sa každý diel rozváľkáme ešte za tepla a na silikónovej, alebo teflónovej podložke. Ak takú nemáme tak nám poslúži aj papier na pečenie. Každý plát ešte radlíkom orežeme a prepichneme niekoľko krát vidličkou.

4.

Pečieme 5-7 min pri 180°C.

5.

Plnka: Deň dopredu si uvaríme konzervu sladeného mlieka SALKA. Varíme neotvorenú plechovku zaliatu vodou 2 hodiny. Necháme vychladnúť do druhého dňa a až potom konzervu otvoríme.

6.

Potom si uvaríme v mlieku hustý puding a necháme vychladiť. Heru vyšľaháme s vychladnutým pudingom a pomaly primiešame SALJKO. Dôkladne vyšľaháme.

7.

Krém si rozdelíme na toľko časti, koľko sme upiekli plátov cesta a necháme aj trochu na vrch.

8.

Vrch ešte posypeme strúhanou čokoládou.

9.

Necháme postáť do druhého dňa.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Kukuricna polievka2
Tip na nedeľný obed: Plnená paprika po grécky
Magazín Dobrú chuť vám prináša tip na nedeľný obed. Vždy bude pozostávať z polievky, hlavného jedla a dezertu.
Medová roláda
Nadýchaná s obľúbenou príchuťou: Marlenková roláda - krok za krokom
Ľahučká, nadýchaná a krásne aromatická roláda nielen na sviatočný stôl. Pozrite si vo videu krok za krokom,...
Báječné karamelové rezy: Poctivý krém medzi plátmi odpaľovaného cesta
Báječné karamelové rezy: Poctivý krém medzi plátmi odpaľovaného cesta
Tieto rezy sa hodia na sviatok i všedný deň. Sú fantasticky karamelové!
Domáca Marlenka 3x inak. Upečte si známu medovú tortu doma!
Domáca Marlenka 3x inak. Upečte si známu medovú tortu doma!
Marlenka je medová torta, ktorá vychádza zo starej arménskej receptúry. Je zložená z medovo-orechového cesta...
Viete, ako správne krájať karamel? Porotkyňa zo šou Pečie celé Slovensko Petra Tóthová sa podelila o cennú radu
Viete, ako správne krájať karamel? Porotkyňa zo šou Pečie celé Slovensko Petra Tóthová sa podelila o cennú radu
Máte radi karamel a dobroty, ktoré sa z neho pripravujú? Dôležité je ho správne pripraviť, ale aj nakrájať. O...
Karamelové rezy
Rezy plné karamelu, ktoré chutia každému! Nebudete stíhať dokladať
Hľadáte recept na chutný karamelový dezert? Tieto recepty patria medzi vaše najobľúbenejšie. Pripravte si spolu...