Pridať recept

Oškvarkové pagáčiky, FOTORECEPT

ingrediencie

600 g
hladká múka
150 ml
mlieko
1/2 kocka
droždia
2 ks
žĺtko
240 ml
kyslá smotana
1 PL
bravčová masť
1 PL
soľ
1 štipka
mleté čierne korenie

Náplň:

350 g
mleté oškvarky
1 PL
bravčová masť
1 ks
vajíčko na potretie
rasca na posypanie

postup

Oškvarkové pagáčiky, kto by ich neľúbil. Ich príprava vyžaduje dlhší čas, ale tá námaha stojí zato.

1.

Droždie rozmiešame vo vlažnom mlieku, pridáme múku, žĺtka, kyslú smotanu (1 malý téglik), bravčovú masť, soľ, mleté čierne korenie a vymiesime vláčne cesto. Prikryté necháme vykysnúť. Bravčové oškvarky pomelieme ak sú suché pridáme lyžicu masti. Ak sú oškvarky mastné, masť vynecháme. Vykysnuté cesto vyvaľkáme na väčší obdĺžnik a natrieme naň pomleté oškvarky. Oškvarky nesmú byť studené, mali by mať izbovú teplotu.

Oškvarkové pagáčiky
Oškvarkové pagáčiky
Zdroj: Paulapa
 
2.

Cesto prehneme po dĺžke zhora do stredu a zdola do stredu a potom zľava do stredu a sprava do stredu. Prikryjeme a necháme 30 minút odpočívať. Potom cesto znovu rozvaľkáme a znovu poprekladáme. Toto zopakujeme 3x.

Oškvarkové pagáčiky
Oškvarkové pagáčiky
Zdroj: Paulapa
3.

Nakoniec cesto rozvaľkáme na cca 5-7 mm, vykrajujeme kolieska. Potrieme vajíčkom, posypeme rascou a poukladáme na plech.

Oškvarkové pagáčiky
Oškvarkové pagáčiky
Zdroj: Paulapa
4.

Pečieme na 200°C asi 20 minút.

Oškvarkové pagáčiky
Oškvarkové pagáčiky
Zdroj: Paulapa
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať