Pridať recept

Vanilkové rožky

90
porcií
108
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

28 dkg
maslo
14 dkg
Namlete vlašské orechy.
14 dkg
práškový cukor
35 dkg
polohrubá múka
3 balíčky
vanilkový cukor

postup

Najradšej ich mám v čase Vianoc, ale dajú sa ku každej príležitosti, keď ich máte radi.

1.

Múku, maslo, orechy, a práškový cukor všetko spolu spracujeme na tuhé cesto, ktoré si necháme odležať 1.5 hodiny.

 
2.

Na plech si položíme papier na pečenie a rúru predhrejeme na 180°C.

3.

Z cesta, ktoré sa nám odležalo, si začneme tvarovať menšie guľky, ktoré si rukou rozvaľkáme na požadovaný tvar rožkov.

4.

Rožky pečieme zhruba 8 minút. Záleží to aj podľa rúry.

5.

Ešte horúce ich obaľujeme v práškovom cukre cca 10 dkg zmiešané s 3 vanilkovými cukrami.

6.

Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Viete, čo musíte urobiť, aby boli rožky krásne mäkké aj na druhý deň? Iba túto jednoduchú vec za pár minút
Rožky krásne mäkké aj na druhý deň? Stačí urobiť túto jednoduchú vec za pár minút a už nikdy nebudú gumové!
Tip pre každého, kto si chce ráno vychutnať chrumkavé rožky a nechodiť po ne do obchodu každý deň!
Škoricové hviezdičky Zimtsterne
Už teraz trhajú rekordy a nestíham piecť! Kamarátka zo Švajčiarska prezradila recepty na tradičné vianočné koláčiky, celá rodina si ich zamilovala
Advent je čas pečenia! Tu nájdete všetky recepty na najobľúbenejšie vianočné pečivo tak, ako ho pripravujúci...
Vianočné pečivo
Ihneď si ich uložte! Recepty na VIANOČNÉ PEČIVO na jednom mieste: Linecké koláčiky, medvedie labky, rožteky aj kolieska
Suché čajové pečivo jednoznačne patrí k Vianociam. Zozbierali sme pre vás najnovšie a najchutnejšie vianočné...