Pridať recept

Kakaové rožteky s krémom, bielou čokoládou a pistáciami

Kakaové rohlíčky s krémem, bílou čokoládou a pistáciemi
Zdroj: Livi186
20
porcií
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

220 g
hladká múka
200 g
zmäknuté maslo
100 g
práškový cukor
100 g
kokosová múka (rozmixovaný kokos)
2 ks
zltky
3 PL
kakao
2 PL
rum alebo vaječný likér

Krém

250 g
zmäknuté maslo
300 ml
mlieko
1 ks
vanilkový struk
1 balíček
vanilkový puding
1 PL
rum

Na ozdobu

1 balíček
biela čokoláda
1 balíček
pistácie

postup

Tento recept je vhodný predovšetkým na vianočnej tabuli :). Získala som ho od svojej babičky a cez Vianoce u nás skrátka nesmie chýbať :).

1.

Zmiešame všetky suché ingrediencie, vmiešame žĺtok, rum a zmäknuté maslo. Hmotu necháme odležať do druhého dňa.

 
2.

Rúru nahrejeme na 180°C. Formičky si vymastíme olejom alebo zmäknutým maslom, naplníme ich a dáme piecť do rúry na cca 15 minút. Po vytiahnutí necháme formičky vychladnúť a potom ich opatrne vyklopíme.

3.

Z mlieka, cukru a pudingového prášku si uvaríme klasický puding, ktorý necháme vychladnúť pri izbovej teplote. Maslo vyšľaháme do hladkej bledej hmoty. Puding v miske vyšľaháme metlami do hladka a spojíme ho šľahaním s maslom a rumom do hladkého krému.

4.

Hotový krém dáme do zdobiaceho vrecka a pomocou cukrárskej zdobičky ho nastriekame na polku rožteka, ktorú priklopíme druhou polku rožteka. Potom rožteky polejeme bielou čokoládou a posypeme nasekanými pistáciami. Uložíme do chladu.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať