Višňovo-makové pokušenie
12
porcií
105
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Makový korpus
2
ks
vajcia
1
šálka
mletý mak
1/2
šálka
práškový cukor
1/2
šálka
rastlinný olej
1/2
šálka
polotučné mlieko
1/2
šálka
múka hladká
1
balíček
prášok do pečiva
2
PL
kyslá smotana
Krém
1
ks
kyslá smotana 375g
1/2
šálka
práškový cukor
200
g
biela čokoláda
1
balíček
stužovač šľahačky
250
ml
smotana na šľahanie
Višňový krém
1
pohár
višňový kompót
1
balíček
vanilkový puding v prášku
1/2
šálka
práškový cukor
postup
Super rýchly šálkovy koláčik s bielou čokoládou!
1.
Všetky suroviny dáme do jednej misy a šľahačom vyšľaháme hladké cesto. V tortovej forme pečieme cca 20 minút pri 180 stupňoch.
2.
Roztopíme si bielu čokoládu vo vodnom kúpeli a po vychladnutí ju pridáme do kyslej smotany spolu cukrom.
3.
Podľa chuti môžeme pridať aj vyšľahanú šľahačku. Pridáme stužovač a vylejeme na upečený korpus.
4.
Z višňového kompótu si uvaríme puding, pridáme cukor a po vychladnutí nalejeme na stuhnutý krém. Necháme stuhnúť, najlepšie cez noc.
5.
Na ozdobu na vrch môžeme nastrúhať hoblinky z čokolády.
6.
Dobrú chuť!
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.