Pridať recept

Prevrátená narodeninová torta

ingrediencie

4 ks
vajcia
200 g
kryštálový cukor
250 g
polohrubá múka
100 ml
horúca voda
2/3 balíčkov
prášok do pečiva
100 ml
olej

Svetlé cesto

rovnako ako svetlé cesto len z 1,5 dávky + kakao

Karamelová plnka

300 g
kryštálový cukor
900 ml
mlieko
1 balíček
karamelový puding
2 balíčky
vanilkový puding
250 g
palmarín

Zdobenie torty

300 ml
mlieko
1 balíček
Zlatý klas
150 g
palmarín

postup

Keď chcete oslávenca prekvapiť netradičnou tortou tak tu je návod :)

1.

Cesto: Z bielkov a 100g cukru vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme so zvyšným cukrom, postupne pridáme olej, vodu a nakoniec múku s kypriacim práškom, vymiešame a potom zľahka vmiešame sneh z bielkov. Pečieme v okrúhlej forme- vymastenej a múkou vysypanej. Celkovo nám výjde 5 korpusov (3 tmavé a 2 svetlé)

 
2.

Plnka: 300g cukru upálime na karamel a potom zalejeme 300ml mlieka. Dáme trochu ochladiť a dolejeme ešte 600 ml mlieka, aby bolo spolu 900ml. V troche mlieka si zmiešame 1 karamelový a 2 vanilkové pudingy. Uvaríme hustý krém, ktorý necháme vychladnúť. Potom ho zmiešame s 1 palmarinom.

3.

Plnenie: 4 korpusy naplníme krémom. Striedame svetlý a tmavý korpus. Necháme chvíľu zachladiť v chladničke(asi hodinu). Potom korpusy položíme napr. na obrátený hrniec, ktorý je v priemere o cca 4cm menší ako priemer korpusov. Na vrch korpusov do stredu si dáme pomôcku malý plastový krúžok (3cm priemeru) a do korpusov vyrežeme kužeľ podľa plastového krúžka. Posledný 5. korpus natrieme plnkou. Opatrne naň položíme vrchné orezané korpusy- bez kužeľa, ktorý nám ostal na hrnci. Rukami pomaly zatláčame preložené korpusy dovnútra a k okraju, aby sme vyplnili dutinu a "vytvorili kráter". Vzniknutý kráter natrieme plnkou a kužeľ z hrnca dole hlavou zatlačíme do krátera. Poriadne popritláčame. Potom tortu natrieme aj z vonkajšej strany plnkou a dáme zachladiť.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Cheesecake
Milovaný cheesecake s domácim mascarpone a jeho najlepšie verzie
Tento dezert je obľúbený v každej jeho podobe. Na výber je už toľko receptov, že si nemusíte robiť starosti,...
Oriešková torta z lieskovcov
Piškótový korpus 6x INAK
Nadýchaný piškótový korpus je základ každej dobrej torty, slávnostných rezov, chutnej rolády. Máte pocit,...
Karamelový cheesecake
Fantastický karamelový cheesecake
Tri vynikajúce vrstvy tvoria tento výborný zákusok: chrumkavý korpus z čokoládových sušienok, jemný krém...
Fondán a marcipán
Domáci marcipán a fondán: Overené recepty a postupy na ich prípravu
I keď sú dnes v móde nahé torty alebo krémové zdobené ovocím, stále si veľa ľudí potrpí na klasike. Z...
Torta Panna cotta: Ľahučký dezert z čokoládovej a jahodovej peny
Svieža torta utkaná z peny z bielej čokolády a čerstvých jahôd.
Smotanová torta s ananásom
Slávnostná ananásová torta: Táto silvestrovská pochúťka sa topí v ústach, prevalcuje aj ten najlepší cheesecake!
Chystáte silvestrovskú oslavu a hľadáte recept na slávnostnú tortu? Táto ananásová je vynikajúca a zvládne...