Zemiaky plnené so slaninkou
ingrediencie
postup
Chcem sa s vami podeliť o tento úžasný a hlavne jednoduchý recept. Skvele sa hodí na večeru alebo hocikedy keď vám príde na chuť. Môžete sa pozrieť aj na moje video ako pripravujem tento chutný recept ja https://youtu.be/PUT48dsZ6kc
Zemiaky uvaríme v šupke do polomäkka, približne 20 minút. Dajte si pozor, aby ste ich neuvarili veľmi, bude sa vám s nimi zle pracovať.
Zatiaľ čo sa varia zemiaky, na oleji orestujeme na kocky nakrájanú cibuľu. Keď cibuľa začne zlatavieť, pridáme na malé kocky nakrájanú slaninu a restujeme ešte 5-7 min, cibuľku chceme mat jemne hnedú a slaninu pekne opraženú (žiadne škvarky :))
Môžme zapnúť rúru, predhrejeme na 200 °C spodný a vrchný ohrev.
Zemiaky máme uvarené, vychladnuté, môžeme ísť na to. Zemiaky prekrojíme na polovice, lyžicou vyberieme stred zemiaka, ktorý odložíme do misky. Takto postupujeme so všetkými zemiakmi.
Vydlabané stredy zemiakov nastrúhame na strúhadle alebo popučíme vidličkou. Pridáme upraženu cibuľu so slaninou, na kocky nakrájanú červenú papriku, na jemno nakrájanú petržlenovú vňať, celé dochutíme mletým čiernym korením a soľou. Celu zmes poctivo premiešame.
Do vydlabaných zemiakov dáme pripravenú plnku, pekne kopcom, nešetrite :) . Naplnené zemiaky poukladáme na plech a dáme piecť na stredný rošt do vyhriatej rúry na 20-30 min pri 200°C. Posledných pár minút môžete rošt zdvihnúť, vrch zemiakov sa pekne pripečie. Dobrú chuť prajem.
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.