Pridať recept

Hubová omáčka na cestoviny

hubová smotanová omáčka s cestovinami
Zdroj: k.imreczeova
2
porcie
50
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

3 hrste
sušené huby (alebo 400 g húb čerstvých, húb mrazených)
2 PL
maslo (na restovanie)
1 ks
cibuľa strednej veľkosti
podľa chuti
mletá červená parika
2 strúčiky
cesnak (podľa chuti)
250 ml
smotana na šľahanie
250 ml
mlieko
2 PL
hladká múka
soľ
1 PL
maslo (nakoniec na zjemnenie, ked omáčku odstavíme)

postup

Lahodnú hubovú omáčku môžeme pripraviť z húb čerstvých, mrazených, ale aj z húb sušených. Samozrejme, z čerstvých húb je najdelikatnejšia. Má úžasnú chuť a arómu. Milovníci húb vedia o čom hovorím. A keď tomu predchádza dobrá prechádzka, skvelé. Do nášho receptu som tentokrát zvolila huby sušené, keďže som čerstvé nemala. 

1.

Huby namáčame do vody na pol hodinu, aby zmäkli. Potom ich rukou vytlačíme. Ak máme huby čerstvé, je potrebné ich očistiť, nakrájať. Mrazené prelejeme vriacou vodou. 

 
2.

Cibuľu nakrájame nadrobno. Na masle ju opražíme do sklovita, pridáme mletú červenú papriku. Hrniec stiahneme zo sporáka, premiešame. 

3.

K cibuľovému základu pridáme čerstvé, zmäknuté sušené alebo scedené mrazené huby. Je na vás aké huby zvolíte. Pridáme rozotretý cesnak. Podlejeme trochou vody (vývaru) a dusíme do mäkka.

4.

Múku rozmiešame v mlieku a smotane, aby neostali hrudky. Môžeme ju aj precediť. Zálievku prilejeme k hubám. 

5.

Omáčku dochutíme a pridáme lyžicu masla na zjemnenie.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať