Pridať recept

Pomaly pečené bravčové stehno s omáčkou z výpeku

ingrediencie

1,5 kg
bravčové stehno
3 ks
veľka cibuľa
2 PL
hrubozrnná horčica
1 PL
olej
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie, rozmarín
1 dl
víno
3 dl
hovädzí vývar (bujón)
1 PL
maslo

postup

Výborný spôsob pečenia, ktorý sa dá aplikovať na hocijaký druh mäska.

1.

Cibuľu nakrájame na mesiačiky a nasypeme na dno pekáča.

 
2.

Mäsko v celku položíme na cibuľu a potrieme ho dresingom, ktorý sme vymiešali z horčice, oleja, soli, korenia a trošky sušeného rozmarínu.

3.

Na dno pekáča nalejeme vodu (asi 4 deci), zakryjeme a vložíme do rúry vyhriatej na 150°C.

4.

Pečieme zakryté zhruba 3 hodinky a potom dopekáme odokryté ešte asi 20 minút.

5.

Mäso vytiahneme z pekáča necháme ho odpočívať na tanieri alebo doske.

6.

Cibuľu a šťavu v pekáči začneme zahrievať na sporáku a pridáme víno a vývar.

7.

Všetko spolu varíme asi 10 minút a potom ponorným mixérom rozmixujeme na hustú omáčku.

8.

Odstavíme a v omáčke rozmiešame lyžicu masla.

9.

Podávame s varenými zemiakmi alebo ako u nás s riedkou zemiakovou kašou.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
Pomaly pečené hovädzie na koreňovej zelenine
Výborný obed: Pomaly pečené hovädzie na koreňovej zelenine
Pomaly pečené hovädzie mäsko s koreňovou zeleninou a aromatickou omáčkou.
TOP
Bravčové kocky na šťave
Recepty na prípravu bravčového stehna: Tak mäkké a chutné mäsko ste ešte nejedli! Výborné a jednoduché!
Čo dnes variť? Zozbierali sme pre vás recepty z bravčového stehna, ktoré u nás hľadáte najčastejšie. Sú...