Pridať recept

FOTORECEPT: Marhuľový koláč s kyslou smotanou

ingrediencie

250 g
polohrubá múka
200 g
maslo
200 g
cukor
5 ks
vajíčka
1 ks
vanilkový cukor Dr.Oetker
1 ks
Kypriaci prášok do pečiva Dr.Oetker
50 ml
mlieko
marhule (čerstvé al. kompót)

Na vrch

400 ml
kyslá smotana
100 g
práškový cukor

postup

Rýchly ovocný koláčik s korunkou z kyslej smotany. 

1.

Vymiešame zmäknuté maslo s cukrom a vanilkovým cukrom do peny, primiešame vajíčka pekne jedno po druhom, potom preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec mlieko, poriadne premiešame. Cesto vylejeme na plech s papierom na pečenie a poukladáme rozpolené marhule šupkou dole.

Marhuľový koláč s kyslou smotanou
Marhuľový koláč s kyslou smotanou
Zdroj: Dušan38
 
2.

Upečieme vo vyhriatej rúre pri 180 st. C 30 minút.

Marhuľový koláč s kyslou smotanou
Marhuľový koláč s kyslou smotanou
Zdroj: Dušan38
3.

Ešte na teplý koláč rozotrieme kyslú smotanu zmiešanú s práškovým a 1 vanilkovým cukrom. Na fotke je koláč v reze.

Marhuľový koláč s kyslou smotanou
Marhuľový koláč s kyslou smotanou
Zdroj: Dušan38
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať