Pridať recept

Ovsený koláč s lieskovcami a ovocím

Ovsený koláč s lieskovcami a ovocím
Zdroj: sedita123123
12
porcií
50
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 hrnčeky
ovsené vločky
1 hrnček
orechy lieskové (natur)
škorica mletá cejlónska (na špic noža)
2 ks
vajcia
2 PL
lieskovo-orieškové maslo + na natretie koláča
2 ks
jablko
3 ks
banán (1ks na ozdobu)
2 hrste
čučoriedky kanadské čerstvé + na ozdobu
1/2 hrsť
orechy vlašské na ozdobu
kokosový tuk a kokosová múka na natretie a vysypanie formy

postup

Zdravý koláč z ovsených vločiek bez pridaného cukru. S čerstvým ovocím a lieskovými orechmi. Hrnčekový recept (hrnček - objem 2,5 dl).

1.

Pripravíme si ingrediencie. Ovsené vločky pretriedime. Časť môžeme zomlieť. Lieskovce rozsekáme najemno v sekáčiku alebo zomelieme. Jablká ošúpeme a nastrúhame, dva olúpané banány popučíme vidličkou. Jeden banán a časť čučoriedok si odložíme na ozdobu.

 
2.

Suché suroviny (ovsené vločky, zomleté alebo rozmixované lieskovce a štipku škorice) spolu v miske premiešame a preložíme do šľahača.

3.

Pridáme mokré ingrediencie (celé vajcia a lieskovcové maslo) a krátko (cca 3 minúty) prešľaháme.

4.

Ako posledné a na nízkych otáčkach zašľaháme popučené banány a jablká. Do hotovej zmesi ručne primiešame čučoriedky.

5.

Cesto preložíme do kokosovým tukom natretej a kokosovou múkou vysypanej tortovej formy (priemer 24 cm), dno ktorej sme vyložili papierom na pečenie. Povrch stierkou zarovnáme a koláč dáme piecť do rúry predhriatej na 180 °C.

6.

Pečieme cca 35-40 minút, alebo podľa svojej rúry. Kontrolujeme špajdľou.

7.

Upečený koláč necháme vychladnúť na mriežke, potom vyberieme z formy, povrch natrieme tenkou vrstvou lieskovo-orieškového masla a ozdobíme ovocím a orechmi. Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Banány
Od zelených až po prezreté, využijete všetky! Skúste tento trik a banán zázračne dozrie pred očami, toto je to, čo musíte urobiť!
Ako zužitkovať banány v každej fáze zrenia? Čo robiť, aby nesčerneli a ako urýchliť ich dozretie? A tušíte,...
Tušili ste, že šúpete banány celý život nesprávne? Toto sú 3 najčastejšie chyby, ktoré robí
Tušili ste, že šúpete banány celý život nesprávne? Toto sú 3 najčastejšie chyby, ktoré robí pri konzumácii banánov každý z nás
Banán je jedným z najobľúbenejších druhov ovocia. Dnes sa dozviete, aké chyby robíme pri konzumácii tohto žltého ovocia.
Banánový zákusok s mascarpone krémom
Rodinný zákusok s banánom a mascarpone krémom - najlepší hrnčekový dezert, VIDEORECEPT
Vynikajúci banánový zákusok s jemným krémom chutí dokonale.
Akú farbu banánu si vybrať? Nie sú to žlté!
Akú farbu banánu si vybrať? Nie sú to žlté!
Pri kúpe banánov sa môžeme stretnúť s rôznymi farbami. Od zelených, cez žlté až po tie s hnedými škvrnami...
Žlté alebo zelené - ktoré banány sú najzdravšie?
Žlté alebo zelené - ktoré banány sú najzdravšie?
Máte radi banány? Ak áno, tak bravo, sú mimoriadne zdravým ovocím. Zamysleli ste sa však niekedy nad tým, či...