Pridať recept

Grilované bravčové rebierka

ingrediencie

1 kg
rebierka bravčové

Marináda

1 ČL
rasca drvená
1 ČL
cesnak sušený
2 ČL
paprika červená sladká mletá klasik/údená v pomere 1:1
1 ČL
oregáno sušené drvené
korenie čierne čerstvo zomleté, čili korenie

Barbecue omáčka (BBQ)

3 PL
olej olivový
1 ks
cibuľa
4 strúčiky
cesnaku
250 g
pasírované paradajky
10 ml
jablčný ocot
100 g
trstinový cukor
10 ml
worčestrová omáčka
soľ

Kôprový dresing

jogurt biely, pretlačený cesnak, korenie čierne mleté, kôpor čerstvý, soľ

postup

Grilovaná delikatesa, ktorá poteší naše chuťové poháriky.

1.

Zmiešaním ingrediencií na marinádu pripravíme suchú zmes na marinovanie mäsa.

 
2.

Rebierka umyjeme, odblaníme, osušíme a pozdĺž kostí nakrájame na menšie kúsky. Do každého dôsledne vmasírujeme zmes na marinovanie. Naukladáme do nádoby, zakryjeme potravinárskou fóliou a odložíme do chladničky na min. 6-8 hodín, najlepšie na noc.

3.

Rozložíme si alobal, namarinované rebierka osolíme a naukladáme vedľa seba. Dobre zabalíme, preložíme na pekáč a cca 2 hodiny pomaly pečieme v rúre predhriatej na 150 °C.

4.

Kým sa rebierka pečú, pripravíme si sladkokyslú BBQ omáčku. Na oleji speníme nakrájanú cibuľu, pridáme cesnak a krátko spolu opražíme. Primiešame paradajkové pyré, worcestrovu omáčku, jablčný ocot, osladíme, okoreníme a podľa chuti osolíme. Varíme cca 10 minút, po vychladnutí rozmixujeme.

5.

Dresing pripravíme zmiešaním jogurtu s pretlačeným cesnakom, korením, štipkou soli a nasekaným čerstvým kôprom.

6.

Upečené rebierka vyberieme z alobalu, z oboch strán potrieme výpekom a BBQ omáčkou a dáme na dobre rozpálený gril. Grilujeme približne 8-10 minút z každej strany. Namiesto vonkajšieho grilu môžeme použiť aj panvicu na grilovanie alebo zapnúť funkciu "gril" na rúre.

7.

Podávame s BBQ omáčkou alebo kôprovým dressingom, hriankami a čerstvou zeleninou. Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...