Pridať recept

Halušky s morčacím krkom

ingrediencie

250 g
polohrubá múka
1 ks
vajce
soľ
voda
1 ks
morčací krk
1 ks
cibuľa
olej
mleté čierne korenie
mletá štipľavá paprika

postup

1.

Do misky si dáme 250 g polohrubej múky, do ktorej pridáme vajíčko. Zamiešame a urobíme cesto. Také cesto aby nebolo ani príliš riedke ani príliš tuhé. Potom si do cesta pridáme trochu vody a premiešame. Cesto si dáme do chladničky na cca 30 minút. 

 
2.

Do hrnca si dáme vodu a keď bude voda vrieť tak si zoberieme haluškáreň a varechou si cez haluškáreň urobíme halušky. Necháme povariť cca 5 minút a potom precedíme. 

3.

Cibuľu si nakrájame na malé kocky a orestujeme na oleji do zlatista v hrnci. Pridáme mletú štipľavú červenú papriku tú zamiešame a pridám morčacie krky. Podlejeme vodou aby sme zakryli mäso. Morčacie krky varíme cca 2 - 2,5 hodiny.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Halusky
1. ročník detských majstrovstiev vo varení a jedení bryndzových halušiek
Letné prázdniny sa už začali a školáci majú pred sebou kopu krásnych výletov a zážitkov. V sobotu 7. júla...
Bryndzové halušky
Bryndzové halušky: Extra chutné s májovou bryndzou
Každý má svoj recept na tie zaručene pravé bryndzové halušky. Všetky sú však zaručene najchutnejšie...
Fotorecept: Kukuričné halušky so sladkým tofu a kokosom
TOP 5 receptov na halušky: Tradičné i menej rozšírené recepty na slovenskú klasiku
Ktoré recepty na halušky sú vaše najobľúbenejšie? Prvé miesto prekvapivo nepatrí bryndzákom...
TOP
Halušky
Zbierka 11 receptov na tie najlepšie halušky: Stačí pridať túto surovinu a zemiaky vám nikdy nesčernejú, perfektný trik
Keby ste si mali vybrať len jedno charakteristické jedlo z našej gastronómie, ktoré by to bolo? U nás sú to...
TOP
Halušky
Už nikdy sa vám nezlepia a zostanú krásne krémové! Zabudnite na suché halušky, takto budú vždy perfektné aj na druhý deň, rozdiel nespoznáte
Odteraz si vychutnáte každé sústo! Perfektný trik na krásne krémové halušky a tipy, ako ich podávať aj na druhý deň.