Halušky s morčacím krkom
150
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
polohrubá múka
1
ks
vajce
soľ
voda
1
ks
morčací krk
1
ks
cibuľa
olej
mleté čierne korenie
mletá štipľavá paprika
postup
1.
Do misky si dáme 250 g polohrubej múky, do ktorej pridáme vajíčko. Zamiešame a urobíme cesto. Také cesto aby nebolo ani príliš riedke ani príliš tuhé. Potom si do cesta pridáme trochu vody a premiešame. Cesto si dáme do chladničky na cca 30 minút.
2.
Do hrnca si dáme vodu a keď bude voda vrieť tak si zoberieme haluškáreň a varechou si cez haluškáreň urobíme halušky. Necháme povariť cca 5 minút a potom precedíme.
3.
Cibuľu si nakrájame na malé kocky a orestujeme na oleji do zlatista v hrnci. Pridáme mletú štipľavú červenú papriku tú zamiešame a pridám morčacie krky. Podlejeme vodou aby sme zakryli mäso. Morčacie krky varíme cca 2 - 2,5 hodiny.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
888Chrobacik888
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.