Pridať recept

Šumienkové rezy

20
porcií
50
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

6 ks
vajce
150 g
Krys Cukor
150 ml
olej
150 ml
voda
300 g
polohr. múka
1 balíček
prášok do pečiva

Plnka

150 ml
mlieko
1 balíček
šľahačka v prášku
500 ml
kyslá smotana
2 balíčky
vanilkový cukor
1 balíček
stužovač šľahačky

Poleva

800 ml
voda
2 balíčky
citrónová šumienka
2 balíčky
Zlatý klas
50 g
Krys Cukor

postup

Svieže rezy s kyslastou príchuťou.

1.

Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme olej, vodu múku premiešanú s práškom do pečiva a nakoniec z ľahká primiešame sneh z bielkov.

 
2.

Navrstvíme na papierom vystlaný plech a pečieme pri teplote 180°C cca 20 minút.

3.

Z mlieka a práš. šľahačky vyšľaháme tuhú šľahačku, pridáme vanilku a kyslú smotanu. Túto zmes natrieme na vychladnutý korpus.

4.

Z vody šumienky , cukru a zlatého klasu uvaríme puding. Za stáleho miešame ho vychladíme, ale aby úplne nehustol.

5.

Túto pudingovú zmes nalejeme na I. plnku a necháme stuhnúť.

6.

Je dobré, ak tento korpus necháme v hlbšom plechu, aby nám plnky nestekali.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať