Zemplínsky koláč
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
polohrubá múka
2
PL
cukor
1
KL
soľ
1
ks
droždie
1
ks
vajce
600
ml
mlieko
100
ml
olej
vajíčko na potretie
postup
1.
Drozdie dame do teplého mlieka, pridame trocha muky. Nechame vykysnut. Do muky pridame sol, cukor , kvasok a zvysne mlieko . Vymiesime. Pridame vajicko , miesime asi 10 min a potom pridame olej a zas miesime asi 15 min.
3.
Cesto si dame na pomucenu dosku a rozdelíme na styri rovnake casti.
Podobné recepty
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu a nebude ani lepší. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
1bluemoon1
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.