Pridať recept

FOTORECEPT: Strozzapretti - udusený kňaz

6
porcií
40
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

300 g
hladká múka
1 ks
vajíčko
1 konzerva
lúpané paradajky
3 PL
olivový olej
100 g
nastrúhaný parmezán
soľ
1 vetvička
rozmarín

postup

Domáce talianske cestoviny. Ako prišli k názvu? V minulosti chodili v nedeľu kňazi na obedy k rodinám a gazdinám to už liezlo na nervy. Urobili hrubšie a väčšie cestoviny dúfajúc, že sa nimi kňazi udusia. To je len legenda, nikto sa ešte nezadusil.

1.

Lúpané paradajky aj so šťavou zmixujeme. Z múky, vajca, soli a paradajok vypracujeme hladké cesto. Paradajky pridávame podľa potreby, aby bolo cesto hladké. Na pomúčenej doske vyvaľkáme a krájame na tenké obdĺžniky.

Strozzapretti - udusený kňaz
Strozzapretti - udusený kňaz
Zdroj: domi4199
 
2.

Rukami vytvarujeme špirály, ktoré uvaríme v osolenej vode.

Strozzapretti - udusený kňaz
Strozzapretti - udusený kňaz
Zdroj: domi4199
3.

Pripravíme omáčku v panvici z oleja, posekaného rozmarínu a parmezánu. Zmiešame s cestovinami a môžeme podávať.

Strozzapretti - udusený kňaz
Strozzapretti - udusený kňaz
Zdroj: domi4199
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Aké vína podávať k cestovinám?
Viete, ako na to? Šéfkuchári radia, aké vína sa hodia k týmto cestovinovým klasikám
Či už ploché, točené alebo vrúbkované, cestoviny vám v akejkoľvek podobe zabezpečia vynikajúci kulinársky...
Zidek
Tipy a triky šéfkuchára Jarda Žídeka
„Nie je nič horšie, ako keď si kuchár začne o sebe myslieť, že už všetko vie, a prestane sa ďalej...
Granadír s domácimi fliačkami: I toto jednoduché jedlo môže byť delikátne, keď si na ňom dáme záležať
Granadír s domácimi fliačkami: I toto jednoduché jedlo môže byť delikátne, keď si na ňom dáme záležať
Klasika zo školských jedální je jedným z najjednoduchších a aj dnes ešte stále veľmi lacným jedlom, ktoré...
Musíte cestoviny prelievať studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Musíte cestoviny opláchnuť studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Keď sú cestoviny uvarené, scedíme ich a potom ich zalejeme studenou vodou. Robili to tak už naše mamy a staré...
Pridajte túto surovinu do vody a cestoviny sa už nikdy nerozvaria
Pridajte túto surovinu do vody a cestoviny sa už nikdy nerozvaria
Varenie cestovín je jednou z najjednoduchších úloh v kuchyni. Aj napriek tomu sa však pravdepodobne nenájde...
close up of carbohydrate food
Zemiaky, ryža, cestoviny alebo krúpy? Dietológ raz a navždy vyrieši vašu dilemu
Sú neodmysliteľným doplnkom polievok alebo druhého chodu, ale čo bude najlepšia voľba? Dietológ si vzal...