Pridať recept

VIDEORECEPT: Farárske rezne

8
porcií
80
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
bravčové karé
trochu
hladká múka
1 PL
olej
1 KL
soľ
1 KL
mleté čierne korenie
2 PL
horčica
2 ks
väčšia cibuľa
8 plátkov
údený syr
250 ml
smotana na šľahanie
3 ks
bobkový list
1 vetvička
rozmarín
200 ml
biele víno

postup vo videu vyššie

Bravčové karé dusené na smotane a víne s plátkami cibule a údeným syrom. To sú vynikajúce farárske rezne.

1.

Karé narežeme na hrubšie plátky. Rezne naklpeme z oboch strán a zjednej strany obalíme v hladkej múke.

 
2.

Mäsko poukladáme na plech vymastený olejom, osolíme a okoreníme.

3.

Potrieme horčicou a na vrch každého rezňa položíme plátok cibule a údeného syra.

4.

Podlejeme smotanou, pridáme bobkový list, rozmarín, zakrajme alobalom a dáme piecť na 180°C na 40 minút.

5.

Potom zložíme alobal, podlejeme vínom a pečieme ešte ďalších 20 minút.

6.

Podávame so zemiakovou kašou a nakladanou zeleninou.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Rezne
Rezne sú naše najobľúbenejšie jedlo: Ako ich máte najradšej?
Rezne by sme pokojne mohli označiť titulom nášho národného jedla. Stačí sa prejsť v nedeľu po poschodiach...
Dokonalé rezne
Takto sa vždy nafúkne! Tajomstvo dokonalého trojobalu odhalené, už nikdy nebudete robiť rezne inak. Každý, kto ich ochutná, môže potvrdiť, že sú vynikajúce!
Uložiť, nestratiť. Nedeľné rezne tak, ako majú byť! Takto pripravíte vždy jemné rezne v nadýchanom trojobale.
TOP
Aj vy obaľujete nedeľné rezne v tradičnom trojobale? Musím sa s vami podeliť o tento perfektný recept, zabudnite
Veľkonočné rezne mojej mamy! Jedna surovina navyše a lepšie rezne ste ešte nejedli! Toto je dôvod, prečo sú jej rezne vždy tak šťavnaté a chutné
Veľkonočné rezne ešte nikdy neboli chutnejšie. Tento výborný spôsob, ako ich vylepšiť, si zamilujete!