Pridať recept

Zapekané halušky so syrom a paradajkami

Halušky syrove s paradajkami,cibuľou.
Zdroj: RenataBanova

ingrediencie

500 g
hladká múka (prípadne viac, uvidíte podľa konzistencie cesta
2 ks
vajcia
3,75 dl
voda
podľa chuti
soľ, kurkuma
3 ks
paradajky
1 ks
cibuľa nakrájaná na drobné kocky
100 g
strúhaný syr (čedar, eidam, ementál, ...)
3 PL
olej

postup

Na obed či večeru.

1.

Z múky, vody, vajec, štipky soli urobíme cesto na halušky. Môžeme pridať aj kurkumu - štipku.

 
2.

Dáme zovrieť vodu so soľou, cesto dáme na haluškár a rozotierame. Keď haliušky vyplávajú na povrch, vyberieme ich.

3.

Do zapekacej misky dáme olej, halušky, opečenú cibuľu, pokrájané paradajky. Zamiešame a na vrch dáme postrúhaný syr.

4.

Dáme zapiecť do rúry na 20-30 minút.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Halušky
To naj z tradičnej, slovenskej kuchyne: Halušky
Keby mali Slováci vybrať len jedno charakteristické jedlo z našej gastronómie, boli by to nepochybne halušky.
Bryndzové halušky
Bryndzové halušky: Extra chutné s májovou bryndzou
Každý má svoj recept na tie zaručene pravé bryndzové halušky. Všetky sú však zaručene najchutnejšie...
Fotorecept: Kukuričné halušky so sladkým tofu a kokosom
TOP 5 receptov na halušky: Tradičné i menej rozšírené recepty na slovenskú klasiku
Ktoré recepty na halušky sú vaše najobľúbenejšie? Prvé miesto prekvapivo nepatrí bryndzákom...
TOP
Halušky
Zbierka 11 receptov na tie najlepšie halušky: Stačí pridať túto surovinu a zemiaky vám nikdy nesčernejú, perfektný trik
Keby ste si mali vybrať len jedno charakteristické jedlo z našej gastronómie, ktoré by to bolo? U nás sú to...
TOP
Halušky
Už nikdy sa vám nezlepia a zostanú krásne krémové! Zabudnite na suché halušky, takto budú vždy perfektné aj na druhý deň, rozdiel nespoznáte
Odteraz si vychutnáte každé sústo! Perfektný trik na krásne krémové halušky a tipy, ako ich podávať aj na druhý deň.