VIDEORECEPT: Pečené čili kura s bylinkami a citrónom
4
porcie
105
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1/2
hrsť
petržlenová vňať
1/2
hrsť
tymian
3
strúčiky
cesnaku
3
ks
čili papričky
1,5
ks
citrón
2
PL
olivový olej
1
ks
menšie kura
500
ml
pasírované paradajky
1
ks
cibuľa
2
KL
kryštálový cukor
200
ml
kurací vývar
soľ, klinčeky, bobkový list, rozmarín
postup vo videu vyššie
Voňavé pečené kura, ktorého pikantnosť zjemňuje sladká paradajková omáčka.
1.
Čerstvý tymian, petržlenovú vňať, cesnak a čili posekáme spolu nadrobno a pridáme citrónovú šťavu (1/2 citrón), olivový olej (1 PL) a soľ.
2.
Kura uložíme do pekáča a potrieme pripravenou pastou z vonku i z vnútra. Do vnútra kuraťa vložíme rozštvrtený citrón.
3.
Kura podlejeme pasírovanými paradajkami, pridáme rozštvrtenú cibuľku prešpikovanú klinčekmi, bokový list, vetvičku rozmarínu, cukor, trochu oleja a vývar.
4.
Prekryjeme papierom na pečenie, alobalom a dáme piecť na 180°C 60 minút a potom ešte cca 30 minút odokryté, poliate šťavou.
5.
Podávame s ryžou alebo zemiakovým pyré.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.